Gelegenheidsspits Adiléhou behoedt NAC voor puntverlies

	

NAC had het vandaag lastig tegen Helmond Sport. Het was aan de bal matig en liet Helmond lang in de wedstrijd. Nadat het een paar keer goed wegkwam, sloeg invaller Moïse Adiléhou in de laatste minuut toe. Uit een corner van Haye kopte hij de winnende treffer binnen.

Jethro Mashart ontbrak vandaag wegens ziekte bij de wedstrijdselectie, zijn vervanger was Michaël Maria. Verder begonnen Azzagari en Banzuzi op de bank. Zij werden vervangen door Antonia en Haye.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam na drie minuten. Seuntjens stuurde De Rooij weg in de diepte, hij schoot met rechts richting de verre hoek, maar de keeper van de bezoekers had hier een antwoord op. Even later was De Rooij opnieuw betrokken bij een aanval toen hij de bal mee gaf aan Haye, die de bal voorlangs plaatste. Even hierna kreeg Van Schuppen nog een kans met een kopbal, die net over ging.

Ook Helmond werd hierna gevaarlijk. Na twintig minuten spelen werd een hard schot van linksback Bosiers, gekeerd door Olij. Vijf minuten later kreeg Helmond Sport een levensgrote kans. Spits Dolet werd weggestuurd met een diepe pass vanuit het middenveld. Hij schoot de bal langs Olij, maar zijn bal raakte uiteindelijk de paal. Na dit moment ging de wedstrijd vooral gelijk op, maar was het toch weer Helmond dat een grote kans kreeg. Olij verslikte zich in een voorzet van de Helmonders, maar herstelde zich en kon de inzet van Houttequiet klemvast pakken. Het laatste gevaar van de eerste helft was een kopbal uit een corner waarop Olij wederom de bal kon vangen.

Een vrije trap van Haye die in de handen van de keeper terecht kwam, was de eerste mogelijkheid in de tweede helft. Na een kans voor Maria na ruim een uur spelen, kregen beide ploegen geen echte kansen en was het voetbal matig van beide kanten. In de laatste minuten viel dan toch het winnende doelpunt voor NAC. De ingevallen Adiléhou wist uit een corner van Haye raak te koppen en zo de overwinning uit het vuur te slepen. Even hierna kreeg Banzuzi nog een kans op de counter, hij stuitte op de keeper.

Aanstaande vrijdag gaat NAC op bezoek bij FC Den Bosch.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!