Sluiten

De week werd afgetrapt door niemand minder dan YouTuber Thomas van Grinsven, ook wel bekend als ‘Gewoon Thomas’. Thomas sprak samen met wethouder Marianne de Bie de kinderen toe en hierna ging de Week van het Geld van start. Het doel van deze themaweek was dat kinderen beter leren omgaan met geld onder het motto: “Jong geleerd, is oud gedaan”. Middels een speurtocht met diverse opdrachten over geld verdienden de deelnemers op een ludieke manier geld. De opdrachten gingen onder andere over bitcoins, geldezels en sparen. Met het verdiende geld kon iedere deelnemer aan het einde van de speurtocht goodies kopen.

De week is gezamenlijk afgesloten tijdens de wedstrijd NAC Breda – Jong Ajax. De jonge supporters uit Breda kregen als beloning voor deelname aan de speurtocht wedstrijdkaarten om het eerste elftal te bewonderen.  Enkele deelnemers kregen zelfs de kans om het veld te betreden tijdens de rustactiviteit. 

NAC Maatschappelijk vindt het belangrijk dat jongeren bewust omgaan met geld. Dit onderwerp komt regelmatig terug in het project NAC Street League. Deelnemers krijgen naast de straatvoetbalcompetitie workshops in de klas over maatschappelijke actuele thema’s, één van die workshop is `Held met Geld` onder leiding van IMW Breda en Gemeente Breda.

''We vinden het belangrijk dat we de jongeren op een zo jong mogelijke leeftijd laten praten over geld, vragen laten stellen, maar vooral ook iets leren over financiële zelfredzaamheid. En dat begint bij de basisscholen'', zo geeft wethouder Boaz Adank aan.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3