Sluiten

NAC begon vandaag met de volgende elf namen: Van Lare, Lucassen, Besselink, Bakker, De Wijs, Plat, Agougil, Banzuzi, Kotzebue, Velanas en Kosiah. Velanas, die op linksbuiten geposteerd stond, droeg de aanvoerdersband.

De openingsfase was voor de bezoekers. FC Volendam kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Oude bekende Robert Mühren had zijn vizier nog niet op scherp, waardoor de gelijke stand nog op het scorebord bleef staan.

Toen NAC de eerste storm had overleefd, kwam het steeds beter in de wedstrijd. Tot grote kansen leed het in eerste instantie nog niet, maar NAC pakte wel het initiatief over. De grootste kans van de eerste helft was voor Ayouba Kosiah, die net niet genoeg richting kreeg na een voorzet van Vieiri Kotzebue.

Na rust stichtte NAC wel meer gevaar voor het doel van de Volendammers. Kosiah en Kotzebue schudde met sterk gebruik van het lichaam de verdedigers van zich af, maar wisten hun acties net niet om te zetten in doelpunten. Damon Mirani, de aanvoerder van Volendam, moest daardoor zelfs nog met een sliding de bal van de lijn halen.

Het laatste kwartier van het duel kwamen de bankzitters van vandaag het veld in. Alleen Roy Kortsmit bleef zitten. Dit betekende dat alle veldspelers werden gewisseld, behalve Ody Velanas. Voor Tijs Velthuis was het zijn officieuze debuut voor de Parel van het zuiden.

De grootste kans van het duel kreeg NAC twee minuten voor tijd. Invaller Kaj de Rooij werd goed vrijgespeeld door Kevin Silva. Ook de wissels wisten het net niet te laten bollen. Hierdoor eindigde het duel met dezelfde stand als waarmee hij begon: 0-0.

Aanstaande zaterdag speelt NAC wederom een oefenwedstrijd. Op ’t Heike in Sint Willebrord is FC Eindhoven de tegenstander. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via NACtickets.nl en aan de deur.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3