Hoe is het nu met: Fabian Sporkslede

	

Fabian Sporkslede speelde drie seizoen in het geel-zwart, voetbalde nog even bij RKC en ging daarna een uniek avontuur aan. De rechtsback annex middenvelder speelt tegenwoordig bij Dinamo Tiblisi op het hoogste niveau in Georgië.

Al in het begin van het gesprek werd de band van Sporkslede met NAC duidelijk. “Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden van NAC te kijken en heb afgelopen week ook gekeken, ik hoopte dat ze nog in de laatste minuten zouden winnen, maar dat lukte helaas niet.”

“Ik kijk met een erg positief gevoel terug op mijn tijd bij NAC. Het hoogtepunt voor mij was de uitstekende play-offs die we speelden, waardoor we uiteindelijk promoveerden. Het jaar hierna, in de Eredivisie, was ook geweldig. We handhaafden ons en speelden thuis een aantal hele goede wedstrijden tegen subtoppers, mede gesteund door de supporters.”

Na promotie/degradatievoetbal, speelt hij nu om het kampioenschap bij de grootste club van het land. “Het spelen om kampioen te worden is natuurlijk heel anders. Over het algemeen is het niveau me hier wel meegevallen, maar veel teams komen toch naar ons toe om te verdedigen en ‘voor het doel te gaan liggen’. Op dit moment staan we tweede met nog twee wedstrijden te gaan.”

“Het is mooi dat ik hier de kans heb om bovenin mee te strijden en Europees voetbal te spelen. Afgelopen zomer speelden we kwalificatiewedstrijden in de Champions League en Conference League. Dit meemaken is toch wel een weer een doel voor mezelf en ik heb me op een goede manier laten zien in deze wedstrijden, daar ben ik zeker trots op.”

Ook op zakelijk gebied loopt het goed voor Sporkslede, die voor zijn eigen bedrijf Amplify Sports vanuit Georgië kan werken. “Gelukkig kunnen mijn collega’s Marco en Bjorn vanuit Nederland veel doen. Ikzelf kan vanuit hier ook veel werk doen en we hebben zelfs nieuwe klanten gekregen hier. De club, teamgenoten en zelfs spelers van andere clubs uit de competitie zijn klant bij ons geworden. Al met al heeft het mij dus veel moois opgeleverd, ook op zakelijk gebied.”

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!