Sluiten

Voor de middenvelder was een stap naar NAC een belangrijke. “De Nederlandse voetbalstijl past mij erg goed. Ik denk dat het het perfecte moment was voor mij om uitgeleend te worden en dat het de perfecte plek was om naartoe te gaan. Daarnaast heb ik voor het eerst in mijn carrière bijna 40 wedstrijden mogen spelen voor een eerste elftal en dat was geweldig voor mijn ontwikkeling.” Helaas speelde Fiorini nooit in een vol Rat Verlegh stadion. “Ik kreeg pas mee hoe groot de club is en hoe fanatiek de supporters zijn in de wedstrijd tegen NEC. Ik vind het daarom ook erg jammer dat ik de sfeer in het stadion nooit écht heb meegemaakt.”

Een overgang naar de derde divisie van Engeland was voor Fiorini een kennismaking met een totaal andere kant van het voetbal. “Het voetbal is hier vooral fysiek. In Nederland kon ik me op technisch gebied ontwikkelen, maar hier krijg ik grote, sterke tegenstanders tegen. Het niveau is vergeleken met de Keuken Kampioen Divisie niet zo groot, ik zal me dus vooral op fysiek gebied ontwikkelen.”

In het begin van het seizoen raakte Fiorini geblesseerd, maar hij is nu weer helemaal terug. “Ik speelde de eerste paar wedstrijden weinig door mijn blessure, daarna heb ik gelukkig meer minuten gemaakt. De laatste wedstrijden ben ik vaste basisspeler en in de laatste vier duels heb ik drie keer gescoord.” Daarnaast is hij ook opgeroepen voor Schotland Onder 21, waarvoor hij al eerder twee wedstrijden speelde. “Het laat zien dat ik goed bezig ben, mijn doel is om binnen enkele jaren ook het eerste team van Schotland te halen, dat zou wel erg mooi zijn.”

Na dit seizoen keert de jonge middenvelder terug naar Manchester City, dat hem op dit moment uit heeft geleend aan Lincoln. “In de zomer wordt gekeken wat het beste is voor mijn ontwikkeling. Ik wil graag op het allerhoogste niveau uitkomen en kijken hoe ver ik kan reiken met mijn kwaliteiten. Een droom zou wel zijn om voor Man City te spelen, maar ik focus me daar niet al te veel op want dat is echt het absolute hoogste niveau.”

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3