Dion Malone

Voor Suriname stonden twee zeer belangrijke wedstrijden op het programma in het kader van de WK-kwalificatie, te beginnen tegen Bermuda. Al vroeg in het duel kwamen Suriname op voorsprong en bouwde deze uiteindelijk uit naar een 6-0 zege. Enkele dagen later dienen zij het op te nemen tegen directe concurrent Canada. Hierin moest het haar meerdere erkennen. Alphonso Davies (Bayern München) en Jonathan David (Lille) nam de Canadezen bij de hand. De verdediger van Bayern verzorgde de eerste treffer, waarna David een hattrick maakte. Suriname kan zich vanaf nu opmaken voor de Gold Cup.

Michaël Maria

Ook voor het Curaçao van Michaël Maria stonden er twee belangrijke duels gepland. Te beginnen tegen de Britse Maagdeneilanden. Al na 11 minuten stond het 0-3 voor Curaçao. De tweede goal kwam voor rekening van onze linksback. Ook de 0-6 kwam voor rekening van Michaël. Uiteindelijk won de ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert met 0-8. Enkele dagen later nam Curaçao het op tegen concurrent Guatemala. Door een beter doelsaldo had Curaçao genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde van de kwalificatie te bereiken. Met de brilstand op het scorebord na 90 minuten eindigt de ploeg van Michaël Maria als groepswinnaar in poule C en stroomt het door naar de play-offs. Op 12 en 15 juni zullen zij het opnemen tegen Panama.

Moïse Adiléhou

Met Adiléhou in de basis startte Benin de oefenwedstrijd tegen Zambia. Ondanks de vroege voorsprong kwam Zambia nog voor rust langszij en wist het zelfs op voorsprong te komen. In de 80e minuut zette Yohan Roche de 2-2 eindstand op het scorebord. Op 12 juni speelt Benin de laatste wedstrijd in de poulefase tegen Sierra Leone. Bij winst blijft Benin tweede in de poule, bij verlies kan het afdalen naar de derde positie. Nigeria staat fier bovenin in poule L.