Jong NAC, met een bedrijvige Luka Ilic in de basis, was in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk met wat speldenprikjes via onder meer Joshua Bohui en Boris Kudimbana. Abdullah Bozkurt,  die vandaag vanaf de linksback positie speelde, was een aantal keren gevaarlijk met afstandsschoten, maar zijn pogingen troffen helaas geen doel. Zo gingen beide ploegen de kleedkamer in, met een 0-0 stand op het bord.

Direct na rust was Jong PEC gevaarlijk. Steff Kaptein lobde de bal over doelman Chiel Kramer heen. Wout Neelen probeerde de bal nog te pareren, maar deed dat onreglementair met zijn hand. Hierdoor was de scheidsrechter genoodzaakt een penalty toe te kennen aan de Zwollenaren en een rode kaart aan Wout Neelen.

Diezelfde Steff Kaptein zette de bezoekers vanaf elf meter op voorsprong. Daarna voerde Michael Dingsdag een aantal wijzingen door, om de ploeg compact te houden, met Boris Kudimbana als enige spits. Jong PEC kreeg nog een aantal goede kansen, maar ook Jong NAC kwam nog een aantal keer voor het doel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd, kreeg Jong NAC een vrije trap te nemen aan de zijkant van het zestienmeter gebied. De voorzet belandde voor de voeten van Onder-19 speler Martijn Brandt. Hij jaagde de bal via de onderkant van de lat in het doel tekende zo tóch nog voor de gelijkmaker.

Door het gelijke spel bezet Jong NAC momenteel de zevende plaats, met één punt achter op Jong Feyenoord. Maandag 9 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan reist Jong NAC af naar Tilburg, om het op te nemen tegen Jong Willem II.