De thuisploeg startte met de volgende basiself aan de 'beloftenderby': Kramer, Schouten, Van Hecke, Van der Avert, Plezier, Reuvers, Neelen, Van Anholt, Bohui, Kudimbana, Kuyper.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, waarbij beide ploegen kansen kregen om de score te openen. Namens NAC was Kudimbana er dichtbij toen hij alleen op de keeper van Willem II af mocht, maar die wist de spits van scoren af te houden. Vlak voor de thee leek Jong Willem II op voorsprong toen een bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde, maar de scheidsrechter en grensrechter gaven geen treffer.

Na de rust was het NAC dat meer het initiatief nam. Na bijna een uur spelen kreeg de ploeg de uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen Joshua Bohui werd gevloerd in de zestien. Van Hecke ging echter bal staan en bleef heel kalm: 1-0. Niet veel later mocht de verdediger hetzelfde kunstje nog een keer uitvoeren, ditmaal na een overtreding op Kudimbana. Van Hecke schoot in dezelfde hoek binnen: 2-0. Dit stand bleef staan tot het laatste fluitsignaal.

Door de overwinning heeft NAC zich verzekerd van de koppositie in groep B van de Reservecompetitie en behoudt het de perfecte score: negen overwinningen in  negen duels. Volgende week wacht het laatste duels voor de winterstop: uit tegen Jong FC Den Bosch.