Sluiten
nsl kickoffoth3

Bij de NAC Street League Oosterhout strijden zes teams van vijf verschillende basisscholen om het kampioenschap. De Sterrendonk, Meander, Montessori, Duizendpoot, en de Pionier spelen wedstrijden volgens de spelregels van de NAC Street League. Tijdens de kick-off maakten zij door diverse activiteiten kennis met deze regels welke resulteren in sportiviteit en respect.

De spandoeken van de teams, gemaakt in samenwerking met kunstenaar Eus Roovers, lagen klaar bij binnenkomst.  De logo’s van NAC en de namen van de scholen kwamen er veelal in terug. Gemeente Oosterhout en MOOVE namen het woord en openden officieel het evenement op het terrein van voetbalvereniging TSC. Burgemeester Mark Buijs trapte de NAC Street League letterlijk en figuurlijk af door op één van de velden de eerste aftrap de verzorgen.

Naast de wedstrijden, speelden de leerlingen een partij in de pannakooi en losten zij schoten op NAC-doelen. Leerlingen kregen een quiz over de regels van de NAC Street League, verzamelden afval met de afvalcoach en kregen uitleg over respect van professionele rugby coach, Michael Assman. De leerlingen waren enthousiast en spraken over een geslaagde dag.

Na een succesvolle kick-off start de competitie op 9 november en volgen er wekelijks wedstrijden op woensdagmiddag. Alle zes de teams strijden voor het kampioenschap door zoveel mogelijk punten te behalen op zowel sportief als maatschappelijk gebied.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

footer espn banner