Koken met Johnny


	

Het is natuurlijk moeilijk om elke dag weer een gerecht te verzinnen voor jezelf of het hele gezin en ze dan ook nog blij te maken. Johnny Kraaijeveld is daar als kok van NAC normaal gesproken elke dag mee bezig op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert. Dat is ook niet altijd even makkelijk en succesvol, zo geeft hij aan.

"Het ene gerecht bevalt de spelers en staf meer dan het andere. Ik ben dan ook altijd blij met verzoekjes. Dat betekent dat het de vorige keer dus is bevallen en dan hoef ik er zelf niet over te piekeren. Een gerecht dat het altijd goed doet is wraps met groente en kip of mager rundergehakt. Daarbij serveren we dan sla en verse guacamole."

Een tip van Johnny is om volkoren producten te gebruiken. "Ook bij pasta. Daarnaast raad ik bijvoorbeeld zilvervliesrijst aan. Ze bevatten minder koolhydraten en zorgen ervoor dat je minder snel weer trek krijgt. En dat is natuurlijk wel handig in deze tijden!"

Het recept dat Johnny vandaag met jullie wil delen is een pasta met witte en groene asperges en kipfilet. Dit recept is voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 500 gram kipfiletblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Gewone olijfolie
  • 600 gram witte asperges
  • 100 gram groene asperge
  • Peper
  • Zout
  • Maizena
  • 200 ml halfvolle melk
  • Bosje verse basilicum
  • Extra vierge olie

Bereiding:

  • Kook de spaghetti volgens de verpakking
  • Schil de asperges. Een voordeel: de groene hoeven niet geschild te worden
  • Snijd ze in gelijke stukken en doe de asperges in een pan met een beetje zout, en kook tot de gewenste gaarheid
  • Bak de kipfiletblokjes in wat gewone olijfolie
  • Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze allebei fijn
  • Voeg ze toe aan de kip, maar op een niet te hoge tempratuur, want vooral knoflook verbrand snel
  • Snijd de houtachtige kontjes van de groene asperges en snijd ze in gelijke stukken en bak even met de kip mee.
  • Voeg de gekookt pasta en witte asperges toe
  • Voeg ook 200 ml kookvocht van de asperges toe en 200 ml melk
  • Maak de maizena aan met koud water in een apart schaaltje
  • Breng het geheel aan de kook en bind het met de maizena tot de gewenste dikte
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Doe de basilicum met extra vierge olie en een beetje zout in een keukenmachine en maak dit mooi glad
  • Druppel dit voor het serveren over het gerecht heen


Smakelijk en geniet ervan!

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!