Sluiten

Antonia was weer fit en kreeg vandaag zijn plek in de basis terug. Daarnaast begonnen Adiléhou en Vanacker op de bank, zij werden vervangen door Mashart en Azzagari.

NAC pakte vanaf de eerste minuut het initiatief en creëerde daaruit ook een aantal kansen. De eerste kans was voor Antonia, die de keeper van Excelsior helaas niet wist te passeren. Hierna volgden nog kleine mogelijkheden voor Seuntjens en Kestens.

De eerste echte grote kans was na een halfuur spelen. Velanas stuurde Kestens weg en hij kwam één op één met keeper van Gassel. Helaas wist de keeper van Excelsior de inzet van Kestens te keren. Vlak voor rust was het na al die kansen dan ook een keer raak voor NAC. Na een overtreding op Seuntjens, waarvoor Nieuwpoort geel ontving, mocht Haye achter de bal staan om het doel onder vuur te nemen. Haye liet keeper van Gassel compleet kansloos en schoot de bal schitterend in de bovenhoek. Met de 1-0 voorsprong ging NAC rusten.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Excelsior een kans via Duku, die naar binnen kwam en de bal net langs het doel richting de verre hoek trapte. Twee minuten later was het NAC dat een kans kreeg, na een voorzet van Ligeon kopte Seuntjens net naast. Zonder veel kansen te hebben gecreëerd kwam Excelsior wel op gelijke hoogte. Het schot van Dallinga kon nog gekeerd worden door Olij, maar de bal kwam daarna in de voeten van Duku, die de bal het doel in schoot. Even later kreeg Excelsior weer een kans, nu verwerkte de NAC-goalie het schot van Azarkan goed en kon Malone de bal wegwerken.

20 minuten voor het einde van de wedstrijd had NAC het erg moeilijk met Excelsior. Tot het moment dat Azzagari een diepe pass op Antonia gaf, die daaruit een voorzet kon geven. Deze voorzet kwam terecht bij Excelsior-verdediger El Yaakoubi, die de bal in eigen doel liep en zo NAC op voorsprong zette. Daarna was Excelsior nog een keer gevaarlijk via Azarkan, maar Olij voorkwam dat Excelsior op gelijke hoogte kon komen. Vijf minuten voor tijd kwam Van Schuppen aan de rechterkant van het veld door en gaf een voorzet op Seuntjens. Deze voorzet kwam niet aan en tot zijn eigen verbazing viel de bal in de verre hoek binnen. Met deze goal leek Van Schuppen de wedstrijd in het slot te gooien. Slechts één minuut later maakte NAC ook de vierde treffer van de avond. Kaj De Rooij werd weggestuurd en ging in zijn eentje op doel af. Hij bleef kalm en schoot de bal langs keeper Van Gassel in de korte hoek. Hierna wist NAC de wedstrijd professioneel uit te spelen en kwam het niet meer in de problemen.

Volgende week staat er een interlandperiode op het programma. Hierdoor komt NAC niet in actie komend weekend. Op 15 oktober is de eerstvolgende wedstrijd, dan komt Jong AZ op bezoek in Breda. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te bestellend op www.nactickets.nl