Het was de wedstrijd van de terugkerende spelers vandaag. Kaj De Rooij en DJ Buffonge keerden terug na blessureleed en mochten direct vanaf de start meedoen. Roger Riera, die vorige week nog naar de bank verwezen werd, nam vandaag weer vertrouwd plaats in het hart van de defensie. Lex Immers was vandaag niet fit genoeg om te spelen. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door de jonge Lewis Fiorini.

Op de eerste grote kans vandaag moesten we lang wachten. Pas in de 39e minuut konden we het eerste gevaar van de wedstrijd opschrijven. Mario Bilate reageerde alert op een verkeerde terugspeelbal van Gianni Dos Santos. Doelman Swolfs kwam ver zijn doel uit. Bilate lobde de bal over de Belg heen, maar deze belandde net naast het doel van de Dordtenaren.

Kort hierna volgde ook de tweede kans. Opnieuw was Bilate gevaarlijk, maar nu stond Swolfs in de weg om een voorsprong te voorkomen. Ook Dordrecht werd nog gevaarlijk in de slotfase van de eerste helft. Nick Olij had een uitstekende redding in huis op het schot van Valpoort, waardoor we met 0-0 de rust in gingen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. NAC in balbezit, Dordrecht loerend op de counter en weinig kansen voor beide ploegen. Na een klein kwartier spelen kwamen Dogan en Venema in het veld voor de moegestreden De Rooij en Buffonge. Hiermee leek er even een nieuw elan in de ploeg te komen. Dogan leverde meteen een paar goede voorzetten af en NAC kreeg langzaamaan meer grip op de wedstrijd.

In de zeventigste minuut kreeg NAC misschien wel de grootste kans om op voorsprong te komen. Venema kwam net een teentje tekort na een voorzet van Dogan en na zwak uitverdedigen van de Dordtse defensie viel de bal voor de voeten van El Allouchi. Laatstgenoemde zag zijn inzet gekeerd worden door Swolfs.

In de slotfase van het duel kregen beide ploegen nog een aantal kansen. Olij leek nog een punt te pakken voor NAC met een aantal fraaie reddingen, maar niets bleek minder waar. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakte FC Dordrecht de winnende treffer. Invaller Musaba mocht ver komen en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen.

NAC verliest van de hekkensluiter en moet dus volgende week op bezoek bij Go Ahead Eagles op zoek naar eerherstel.