In de eerste wedstrijd van 2021 had Maurice Steijn een basisplaats ingeruimd voor clubtopscorer Sydney van Hooijdonk. In de laatste wedstrijd voor de korte winterstop was hij als invaller belangrijk met twee doelpunten, waardoor hij het nu vanaf de aftrap mocht laten zien.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Nick Venema. Zijn afstandsschot kon worden gekeerd door doelman Alessandro Damen. Niet veel later mocht Mounir El Allouchi aanleggen voor een vrije trap van een meter of 25. Het schot van de middenvelder zeilde net langs de korte kruising. NAC drong dus aan vanaf de aftrap en zette Excelsior al vroeg onder druk.

De eerste echte kans voor de thuisploeg noteerden we pas in minuut veertien. Mitchell van Rooijen slalomde over de achterlijn het Bredase zestienmetergebied en hij legde de bal terug op Ormonde-Ottewil, maar die kreeg de bal gelukkig voor NAC niet in het doel.

In minuut zeventien kwam NAC op voorsprong! Lewis Fiorini probeerde het eens van een meter of twintig. Zijn schot werd van richting veranderd door Hervé Matthys waardoor de bal in de kruising belandde. 0-1!

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Excelsior steeds beter in de wedstrijd. Toch was het op slag van rust NAC dat de voorsprong wist te verdubbelen. Na een goede voorzet van Lewis Fiorini kon De Rooij zijn eerste goal in het Geel-Zwart binnenschieten. 0-2!

Na rust kreeg Excelsior een grote kans op de aansluitingstreffer. Ómarsson zag collega-spits Joël Zwarts vrijstaan bij de tweede paal. Laatstgenoemde kreeg de bal op een presenteerblaadje om de 1-2 tegen de touwen te koppen, ware het niet dat Robin Schouten zijn hele hebben en houwen voor de bal gooide om dit te voorkomen. Een uitstekende verdedigende actie van de rechtsback.

De tweede helft kabbelde voort en Excelsior drong steeds meer aan. Na het inbrengen van een extra aanvaller, in de vorm van Mendes Morreira, kreeg het een aantal grote kansen via onder meer diezelfde Mendes Morreira en Ómarsson, maar uiteindelijk hield Kortsmit ook in zijn tweede optreden zijn doel schoon.

Wel wist NAC nog eenmaal het net te vinden. Na slordig uitverdedigen van de Rotterdamse defensie kon Thom Haye de bal oppikken en richting het doel van Excelsior dribbelen. Één op één met de doelman was hij niet zelfzuchtig en gaf hij de bal breed op de ingevallen Mario Bilate om de 0-3 eindstand op het bord te zetten!

Na de 3-0 overwinning op Volendam opnieuw een uitstekend resultaat voor De Parel van het Zuiden. NAC zal vol vertrouwen toewerken naar Roda JC, die vrijdag op bezoek komen in het Rat Verlegh Stadion.