Sluiten

Met een nieuw jaar voor ons, is het een geschikt moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. We maken een ‘rondje langs de velden’.

Playing for Succes Breda

Het jaar 2021 was voor Playing for Success Breda een feestelijk jaar. Zo is er een tienjarig jubileum gevierd met partners rondom de wedstrijd NAC Breda – MVV eind oktober. Bovendien heeft Playing for Success Breda, in samenwerking met Curio, INOS, Libréon, NAC Maatschappelijk en NAC Breda, in juli een convenant ondertekend. Hierdoor kan het project ook de komende vier jaar doorgroeien. Bovendien zijn de deelnemersaantallen sinds september fors toegenomen door de start de voortgezet onderwijs groepen en de klassentrajecten vanuit het basisonderwijs.

NAC OldStars

Niet alleen Playing for Success Breda heeft een jubileum gevierd, maar ook de NAC OldStars hebben het vijfjarig jubileum gevierd. Er is stilgestaan bij de vijfjarige mijlpaal van de NAC OldStars middels ‘Heel OldStars Bakt!’ en een videoboodschap van André van Duin. Naast de reguliere trainingen en challenges zijn er enkele sociale activiteiten georganiseerd, waaronder een tour bij Brouwerij Frontaal en het NAC Museum. Momenteel bieden negen amateurverenigingen het NAC OldStars project aan in Breda en omgeving.

NAC Street League

De NAC Street League heeft een enerverend jaar achter de rug. De reguliere onderlinge wedstrijden konden begin 2021 door de maatregelen van het coronavirus niet doorgaan, dus is er gekeken naar een alternatief. Zo waren er in maart, april en mei de NAC Daagt Uit-challenges en konden scholen op een andere manier punten verdienen. Uiteindelijk heeft er alsnog een Finaledag plaatsgevonden in het Rat Verlegh Stadion en FC Right-Oh. Ook is er afgelopen oktober een groot NAC-festival georganiseerd om het nieuwe seizoen van de NAC Street League af te trappen. Maar liefst negentien basisscholen en negen middelbare scholen deden mee aan het NAC Street League seizoen 2021/2022. De teams zijn het seizoen gestart met de reguliere wekelijkse wedstrijden. Bovendien startte NAC Street League Geertruidenberg dit jaar met teams georganiseerd vanuit de scholen. Daarnaast is er in samenwerking met RB-Media en Leaguesy gewerkt aan een vernieuwde website van de NAC Street League met een prachtig resultaat.

Niemand Buitenspel

Halverwege het jaar is er vanuit het project Niemand Buitenspel een praktijkverklaringuitreiking georganiseerd met de Marlijn Academie. Zo zijn er 40 kandidaten naar voren geroepen, samen met het bedrijf waarbij zij de praktijkverklaring of het diploma hebben behaald. Namens NAC hebben zeven kandidaten hun praktijkverklaring ondertekend. Naast het nieuwe contract met de gemeente Breda, startte Niemand Buitenspel dit jaar met een nieuwe partner: Curio. Ook Stichting Springplank voegde zich toe aan het project. Maar liefst negen kandidaten stroomden afgelopen jaar uit het project naar betaald werk.

NAC in de Buurt

NAC in de Buurt heeft in 2021 diverse activiteiten georganiseerd met maatschappelijke partners zoals Breda Actief, Grote Broer/Grote Zus, de gemeente, mCon E-sports en Nieuwe Veste. Zo zijn er NAC Fundagen en E-sports toernooien georganiseerd gedurede de schoolvakanties. Daarnaast is er een NAC Sinterklaasmiddag georganiseerd in samenwerking met de Young Yellow Army.

NAC voor Elkaar

Vanuit NAC voor Elkaar zijn er enkele initiatieven ontstaan en diverse geluksmomenten gecreëerd. NAC ontvangt talloze verzoeken om initiatieven te ondersteunen/versterken door iets van NAC weg te geven, iets te omarmen of organiseren. Dit jaar is er in een pilot gestart met ‘Vak Thuis’ en de ‘Blindentribune’. Dit wordt weer opgepakt wanneer de maatregelen dit toelaten.

NAC Telt

In 2021 is NAC Maatschappelijk gestart met pilots van twee nieuwe projecten. Het leefstijlprogramma voor NAC supporters, NAC Telt, heeft in september zijn intrede gedaan en is halverwege december tot zijn eind gekomen. Twaalf supporters hebben in twaalf weken tijd gewerkt aan hun gezondheid, met positief resultaat. Zo zijn de vetpercentages verminderd, is er spiermassa gekweekt en zijn BMI’s bevorderd. Daarbovenop is de individuele positieve gesteldheid en de slaapkwaliteit verbeterd.

NAC Football Memories

Naast NAC Telt is NAC Football Memories gestart. NAC Football Memories is een initatief om (dementerende) ouderen op een unieke manier herinneringen te laten ophalen in het Rat Verlegh Stadion. Op basis van foto’s, kranten, fragmenten en andere memorabilia worden de gesprekken op gang gebracht. In 2021 hebben twaalf verschillende deelnemers deelgenomen aan het project.

Partners

Tenslotte heeft NAC Maatschappelijk op commercieel vlak niet stil gezeten. Door de verlenging van huidige partners en de komst van nieuwe grote partijen zoals SPIE, Perfetti Van Melle, Kober en Hoeks Zonwering is de toekomst van de projecten voor de komende jaren verzekert. Mede dankzij deze partijen kan NAC Maatschappelijk groeien en nóg meer mensen in en rondom Breda bereiken.

Deelnemers, bezoekers, (maatschappelijke) partners en alle andere betrokken, bedankt voor het verwezenlijken van een mooi, impactvol en innoverend maatschappelijk 2021.

Namens het maatschappelijke team: een gelukkig, liefdevol en gezond 2022 toegewenst.

Meer weten over NAC Maatschappelijk? Neem dan contact op via maatschappelijk@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3