Nick Olij keerde na twee wedstrijden afwezigheid weer terug onder de lat. Dit betekende dat Roy Korsmit weer plaats nam op de bank. Maurice Steijn zag verder geen reden om zijn opstelling te wijzigingen, waardoor Sydney van Hooijdonk weer in de punt van de aanval begon.

NAC begon uitstekend aan de wedstrijd. In de derde minuut betaalde dit zich dan ook al uit. Schouten speelde de bal naar van Hooijdonk, die vervolgens met een slim overstapje El Allouchi vrij voor de doelman zette. De middenvelder aarzelde niet en schoot de bal achter Hoekstra. 1-0!

In de periode hierna werd het spel wat slordiger en de ruimtes op het veld werden groter. Het spel golfde op en neer zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. In de 33e minuut kwam de uitploeg tot het eerste schot op doel. Thijmen Goppel schoot de bal vanaf een meter of 25 de verre hoek, maar gelukkig voor NAC kreeg Nick Olij nog een hand achter de bal.

In de periode voor rust kwamen beide ploegen niet meer tot kansen en ging NAC de rust in met een 1-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft begon NAC sterk. Ook dit leverde gelijk een grote kans op. Venema rende het zestienmetergebied binnen en speelde de bal naar Fiorini, die de bal net niet ver genoeg in de hoek kreeg.

In de 53e minuut sloeg het noodlot toe voor NAC. Een voorzet van de uitploeg werd door Falkenburg in de linkerhoek gekopt. Robin Schouten kreeg de bal ongelukkig op zijn hand. Bas Nijhuis oordeelde echter anders en gaf een penalty aan Roda en toonde Schouten de rode kaart. Olij had nog een antwoord op de eerste inzet van Kees Luijckx, maar kon geen redding brengen in de reboud. 1-1.

Doordat de uitploeg nu met een man meer speelde, kwam er gelijk meer druk op de verdediging van NAC. Een paar minuten later kwam de uitploeg zelfs op voorsprong. Een gevaarlijke voorzet werd door Dion Malone ongelukkig achter Olij getikt. 1-2. NAC moest met tien man opzoek naar de gelijkmaker.

En die gelijkmaker kwam er! Na het invallen van Mario Bilate en Lex Immers kon NAC weer aan aanvallen denken. Na een prachtige pass van Mounir El Allouchi kon Mario Bilate de bal aannemen op het bovenbeen en wist hij de bal achter doelman Hoekstra te werken. 2-2!

Hierna werden beide ploegen nog gevaarlijk, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Volgende week gaat NAC op bezoek bij Jong PSV opnieuw opzoek naar de drie punten.