Sluiten

Mario Bilate begon zijn carrière in de jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam. Alvorens hij de overstap maakte naar Dundee United, waar hij in achttien wedstrijden tweemaal het net wist te vinden. Na anderhalf jaar keerde Mario terug naar Nederland om voor FC Den Bosch te spelen.

Een jaar later verdiende de spits een transfer naar FC Emmen. Daar is hij binnen een jaar gepromoveerd naar de Eredivisie. Echter promoveerde hij niet mee naar de eredivisie. Hij verkaste naar RKC Waalwijk en ook met die club wist hij te promoveren. Het afgelopen seizoen was de oersterke spits aanvoerder van de Waalwijkers.

Maurice Steijn: “Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen. Met al zijn ervaring denken we  dat we met Bilate er bij weer een mooie stap hebben gezet in het vormen van de selectie.”

Het aantrekken van Bilate betekent ook direct het vertrek van Finn Stokkers, die de nieuwe spits wordt van RKC Waalwijk. Finn Stokkers kwam op 1 juli 2019 transfervrij over van Fortuna Sittard. In het jaar dat de spits bij NAC speelde, kwam hij tot 30 wedstrijden waarin hij acht keer wist te scoren. Met deze transfer keert Finn terug naar de Eredivisie, waar hij eerder al met Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam speelde.

We willen Finn graag bedanken voor zijn inzet voor NAC en wensen hem veel succes toe bij zijn nieuwe club.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn ontknoping clubads 1366x768