Eerder dit seizoen

In de vorige ontmoeting tussen de twee ploegen wist de ploeg van Edwin de Graaf met een ruime score van 4-1 te winnen. De score werd geopend door een fantastische vrije trap van spelmaker op dat moment Thom Haye. In de 65e minuut wist Excelsior toch te scoren en maakte gelijk. In de zeventigste minuut zorgde een eigen doelpunt van een verdediger van Excelsior voor de 2-1 voorsprong voor NAC. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wist Seuntjens een voorzet van Boris van Schuppen binnen te tikken en vergrootte hiermee de voorsprong naar 3-1. Het slotakkoord was een minuut later. Kaj de Rooij twijfelde niet en schoot de bal langs de keepers van de Rotterdammers. Opnieuw was het de jonge Van Schuppen die De Rooij in scoringspositie bracht.

Feitjes en weetjes

• NAC kan zich als Eerste Divisie-ploeg voor de negende keer plaatsen voor de play-offs om promotie, in drie van de voorgaande acht edities dat de ploeg streed om promotie naar de Eredivisie promoveerde de ploeg ook daadwerkelijk: in 1984, 1993 en 2017.
  • NAC Breda won drie van de laatste vier duels in de Keuken Kampioen Divisie (V1) en maakte in deze duels negen doelpunten.
  • In de vorige speelronde tegen TOP Oss kwam NAC tot het hoogste aantal doelpogingen (26).
  • NAC staat voor het eerst sinds 2007/08 op veertien clean sheets in een competitieseizoen, toen hield NAC zestien keer de nul in de Eredivisie.
  • Boris van Schuppen werd in de vorige speelronde de eerste speler na Ralf Seuntjens met zowel zes goals als zes assists voor NAC dit KKD-seizoen; Seuntjens is de enige NAC’er die deze campagne minder minuten per goal of assist in de competitie nodig had (114) dan Van Schuppen (121).
  • Olij miste dit seizoen nog geen speelminuut in de Keuken Kampioen Divisie en kan de eerst NAC-speler worden die geen enkele minuut mist van een volledig competitieseizoen sinds Angeliño in 2017/18.

De tegenstander

Excelsior staat momenteel op een vijfde plaats. De ploeg uit Rotterdam kent een goed seizoen en zal gaan strijden om promotie in de nacompetitie. Het team van oud-NAC trainer, Marinus Dijkhuizen wist zich in de tweede periode te bekronen tot periodekampioen en dwong hiermee toen al een ticket af voor de Keuken Kampioen Divisie Play-offs. In totaal staat Excelsior na negentien overwinningen en tien nederlagen op 65 punten, zeven meer dan NAC.

Afgelopen speelronde wisten de Rotterdammers niet te winnen in Venlo. Excelsior bleef in de Koel steken op een 2-2. Met oog op de play-offs werd topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie, Thijs Dallinga buiten de selectie gehouden voor de afgelopen wedstrijd van de Kralingers. De 21-jarige spits staat na 36 wedstrijden op een doelpuntenaantal van 31.

Voorbeschouwing

Samen met Boris van Schuppen blikken we vooruit op de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Live

De wedstrijd is helaas niet live te volgen via ESPN. Wel is er het schakelprogramma op ESPN 1. Je kunt de wedstrijd beluisteren via het live wedstrijdverslag 076Radio. De wedstrijd live volgen zonder tv? Volg dan NAC via de social mediakanalen.