MATCHDAY: FC Dordrecht - NAC


	

Vanavond neemt NAC het in het Riwal Hoogwerkers Stadion te Dordrecht op tegen de plaatselijke FC. In deze wedstrijd zal het op zoek gaan naar eerherstel, daar het thuisduel verloren ging. Bereid je optimaal voor met de voorbeschouwing, feiten en weetjes en de laatst gespeelde editie in Dordrecht. 

Feiten en weetjes

Uit de statistieken van Opta blijkt dat NAC nooit eerder tweemaal in één seizoen niet wist te winnen van de Schapenkoppen. Ook won NAC het overgrote deel van de ontmoetingen tussen beiden, vijftien van de negentien. Er werd alleen meer gewonnen van Helmond Sport (17 keer) en Telstar (16 keer).

De Bredanaars lijken het goede ritme weer gevonden te hebben, sinds 6 december (0-1 thuis tegen FC Dordrecht) heeft de ploeg van Maurice Steijn niet meer verloren. Daarin bleek Mounir El Allouchi van grote waarde te zijn, hij is dit seizoen goed voor maar liefst tien assists en vijf doelpunten. Ook is er geen andere NAC-speler die zoveel balcontacten (1386), succesvolle passes (725, net als Thom Haye) en overtredingen mee (48) heeft als de geboren Roosendaler. Daarnaast creëerde hij 39 kansen uit open spel.

Mario Bilate lijkt op weg te zijn naar een persoonlijk record als speler in de Keuken Kampioen Divisie. Hij scoorde tot nu toe zes goals in acht competitieduels, dat is een evenaring van zijn treffers in 2012. Alleen in 2013 scoorde hij meer goals (9). Met nog 14 wedstrijden te spelen en slechts drie goals verschil tot zijn record, lijkt hij deze voorbij te streven.

Voorbeschouwing met Darren Maatsen

Afgelopen wedstrijd tegen SC Teltstar maakte Darren Maatsen zijn debuut in het geel-zwart. De snelle buitenspeler kwam afgelopen window naar NAC, nadat hij sinds de kerst zonder club zat. Wij spraken hem over zijn debuut en uiteraard over de wedstrijd van vandaag. 

FC Dordrecht - NAC van 9 augustus 2019

Op 9 augustus 2019 stond de laatste editie van FC Dordrecht - NAC op het programma. Door doelpunten van Arno Verschueren en Luka Ilic wist NAC met 0-2 te winnen. 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!