Matchday! FC Eindhoven - NAC

	

Op vrijdagavond gaat NAC opzoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen. In het Jan Louwers stadion is FC Eindhoven de tegenstander. De ploeg van trainer Rob Penders is prima begonnen aan de competitie en pakt vooral in het eigen stadion veel punten.

Feiten en weetjes

  • NAC Breda is ongeslagen in de laatste vier KKD-ontmoetingen met FC Eindhoven (W2, G2) en wist vorig seizoen beide duels met de Eindhovenaren te winnen (2-4 in Eindhoven, 2-1 in Breda).
  • In de laatste acht onderlinge ontmoetingen tussen Eindhoven en NAC in de Eerste Divisie vielen liefst veertig treffers (19 van Eindhoven, 21 van NAC), een gemiddelde van vijf doelpunten per duel.
  • FC Eindhoven won de laatste twee thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en kan voor het eerst sinds februari 2018 drie opeenvolgende Eerste Divisie-duels in eigen huis winnend afsluiten.
  • FC Eindhoven wist dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen slechts 32,7 procent van de dribbels die de ploeg inzette te voltooien (37/113), het laagste percentage van alle teams in de competitie.
  • In wedstrijden van NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen werden minder overtredingen gemaakt dan in duels van ieder ander team (117 – 60 door NAC en 57 op NAC), terwijl alleen Almere City (175) dit seizoen meer overtredingen zag dan FC Eindhoven (174 – 105 door Eindhoven, 69 op Eindhoven).

Vooral in eigen huis is FC Eindhoven dit seizoen erg sterk. In drie thuiswedstrijden wist het twee keer te winnen, van FC Den Bosch en Helmond Sport. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Met deze reultaten is de plaatselijk FC dus nog ongeslagen in eigen huis. In totaal wonnen de Eindhovenaren tot nu toe drie van de zeven wedstrijden en daarmee staat het op de elfde plaats in de competitie.

Bij FC Eindhoven komen we een paar oude bekenden tegen. NAC-legende Rob Penders is trainer en Tommie van der Leegte is teammanager bij FC Eindhoven. De keeper van de ploeg is Nigel Bertrams, die in het seizoen 2017/2018 bij NAC keepte. Ook voor Kaj de Rooij is de ontmoeting met FC Eindhoven speciaal, hij doorliep de jeugdopleiding en brak door in het eerste elftal van FC Eindhoven, alvorens hij de overstap maakte naar NAC.

De Blauw-witten hebben meerdere spelers die zijn opgevallen in de eerste wedstrijden van het seizoen. Spits Jort van de Sande wist al drie keer te scoren en is daarmee samen met Joey Sleegers de topscorer van de ploeg. Verder gaf Jasper Dalhaus twee assists en wist zelf ook éénmaal te scoren.

In totaal speelde beide ploegen negen keer tegen elkaar in de Eerste Divisie, NAC won drie van die wedstrijden, één wedstrijd werd gewonnen door FC Eindhoven en één wedstrijd eindigde gelijk. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 2-1 thuisoverwinning voor NAC. De laatste wedstrijd die werd gespeeld in het Jan Louwers stadion dateert van 12 november 2020. Deze wedstrijd werd opnieuw gewonnen door NAC, dit keer met 2-4. Om alvast in de stemming te komen voor de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, is hier de 2-4 overwinning van vorig jaar te zien:

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!