MATCHDAY: Jong Ajax - NAC Breda


	

Hoofdstuk 31 van seizoen 20/21 vangt vanavond om 20:00 uur aan op De Toekomst. De ploeg van Maurice Steijn wil de wedstrijd van vorige week een goed vervolg geven door ook vanavond met drie punten de bus in de stappen. Eerder dit seizoen werd het in eigen huis 4-0. 

Feiten en weetjes

Feitjes en weetjes Jong Ajax NAC Breda

  • NAC pakte deze KKD-campagne de meeste punten na een achterstand (24). Terwijl Jong Ajax meer punten verspeelde na een voorsprong dan ieder ander team (23).
  • NAC pakte 25 van de mogelijke 27 punten in de laatste negen competitieduels met Jong-ploegen (acht keer winst, één keer gelijkspel), de laatste keer dat de Bredanaars een dergelijk duel verloren was in november 2019 (1-2 tegen Jong Ajax in Breda).
  • De ploeg van trainer Maurice Steijn maakte in 2021 zeven doelpunten vanaf buiten het strafschopgebied. Alleen N.E.C. maakte er meer (8).
  • Colin Rösler werd in de vorige speelronde de achttiende speler met een competitiegoal voor NAC dit seizoen, geen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie heeft er meer (Jong PSV en Almere City ook 18).
  • Mounir El Allouchi (14 - 5 goals, 9 assists) beleeft nu al zijn meest productieve jaar in de Keuken Kampioen Divisie, alleen Robert Mühren was in 2021 bij meer goals betrokken (15).

Voorbeschouwing met Dion Malone en Michaël Maria

Wij spraken voorafgaand aan het duel tegen Jong Ajax met de terugkerende internationals. 

Laatste editie

De laatste keer dat NAC op de toekomst speelde kende het een lastige avond. Na een achterstand werd de rug gerecht en uiteindelijk met 2-4 gewonnen. Hoofdrolspeler die avond was Mounir El Allouchi met een fenomenale assist en een goal van 40 meter afstand. 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!