Eerder dit seizoen

Op 30 oktober 2021 kwam NAC op bezoek in het Frans Heesen Stadion. In de eerste helft stond de ploeg van De Graaf al op een 1-2 voorsprong door een rake penalty van Seuntjens en een goal van Van Schuppen. In de tweede helft kon TOP Oss geen betere indruk maken en vergrote NAC de score naar 1-3. Na een indraaiende corner van Thom Haye wist Azzagari de bal in het net te knikken. 1-3 was tevens ook de einduitslag. De Ossenaren wisten nog nooit te winnen van NAC Breda.

Feitjes en weetjes

• NAC Breda verloor in de Eerste Divisie nog nooit van TOP Oss (W11, G4), de Ossenaren zijn de ploeg

waartegen NAC de meeste wedstrijden speelde in de Keuken Kampioen Divisie maar nog nooit van verloor.

• NAC Breda verloor de meest recente thuiswedstrijd (1-2 tegen FC Dordrecht), maar leed in oktober 2020

voor het laatst opeenvolgende competitienederlagen in eigen huis.

• NAC was dit Eerste Divisie-seizoen al elf keer trefzeker met het hoofd, waarvan negen keer in

thuiswedstrijden; alleen ADO maakte dit KKD-seizoen meer kopgoals in eigen huis (11).

• Naoufal Bannis scoorde vier keer in zijn laatste drie competitieduels; sinds zijn debuut voor NAC is Bannis

de speler met de meeste schoten op doel in de competitie voor de ploeg uit Breda (20).

• Mario Bilate scoorde in de Eerste Divisie tegen geen team vaker dan tegen TOP Oss (5 keer, net als tegen

Almere City FC); Bilate was in het shirt van NAC echter nog niet trefzeker tegen TOP (2 ontmoetingen).

• Grad Damen, die 23 competitieduels speelde voor NAC Breda, was op 7 februari 2020 voor het laatst direct betrokken bij een uitdoelpunt in de competitie; hij gaf toen een assist tegen NAC in het Rat Verlegh Stadion.

De tegenstander: TOP Oss

De ploeg van trainer Bob Peeters bezet momenteel de veertiende plaats op de ranglijst en ziet, na de nederlaag van afgelopen vrijdag, Almere City op doelsaldo voorbijgaan. In totaal heeft TOP Oss dit seizoen elf overwinningen behaald en zeventien keer verloren. Acht gelijke spelen brengt de Ossenaren op een puntentotaal van 41.

De gevaarlijkste man aan de kant van TOP Oss is Kay Tejan. De 25-jarige centrumspits staat dit seizoen op veertien doelpunten en drie assists. Het is pas het eerste seizoen in het rood witte tenue voor de van Quick Boys overgekomen Tejan.

Vorige week troffen de Ossenaren de huidige nummer 1 van de laatste periode Almere City. Toen de 0-3 in de 52e minuut in het doel lag, dacht iedereen dat de wedstrijd al gespeeld was in het voordeel van Almere, maar dat was niet het geval. Door twee goals van Sanches en Van Eijma wist TOP de spanning terug te brengen. Verder dan deze twee aansluitingstreffers kwamen de Ossenaren niet. De eindstand werd bepaald in een 2-3 overwinning voor Almere City.