Sluiten

Feiten en weetjes

  • NAC Breda verloor maar twee van de laatste negen ontmoetingen met Excelsior in alle competities (W4, G3), maar één van die nederlagen kwam wel in de meest recente ontmoeting in april 2021 (1-2).
  • NAC was trefzeker in zestien van de laatste achttien thuisduels met Excelsior in alle competities; in Eerste Divisie-verband wist NAC alleen in de eerste thuis-ontmoeting niet te scoren (0-0 in 1987).
  • NAC Breda maakte dit kalenderjaar al 29 competitietreffers in eigen huis, het hoogste aantal voor de club sinds 2018 (toen ook 29); het laatste jaar waarin de club meer competitiegoals maakte in het Rat Verlegh Stadion was in 2017 (30).
  • NAC kopte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen vaker op doel dan elk ander team (10 keer), Excelsior volgt met acht pogingen tussen de palen op een derde plek in dit klassement na FC Eindhoven (9 keer).
  • Alleen Joey Sleegers creëerde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer kansen uit spelhervattingen (14) dan Thom Haye (13).
  • Kaj de Rooij maakte meer Eerste Divisie-goals tegen Excelsior dan tegen elk ander team (3); de aanvaller gaf daarnaast ook één assist tegen de Kralingers (4 ontmoetingen).

Het Excelsior van trainer Marinus Dijkhuizen is uitstekend begonnen aan de competitie. Na acht wedstrijden staat de ploeg op de eerste plaats en uit bij NAC kan het de periodetitel winnen. Uit de eerste acht wedstrijden haalde Excelsior zestien punten. Het speelde gelijk tegen FC Volendam een verloor alleen van Top Oss en De Graafschap.

Voor Excelsior is aanwinst Thijs Dallinga een schot in de roos gebleken. De 21-jarige Groninger scoorde tot nu toe in acht wedstrijden negen doelpunten en gaf ook nog eens drie assists. De spits kwam afgelopen zomer over van FC Groningen, waarvoor hij slechts zestig minuten speelde in de Eredivisie. Verder is voormalig NAC-speler Marouan Azarkan ook belangrijk voor de Rotterdammers. De buitenspeler speelde vorig jaar nog in Breda en is nu actief voor Excelsior. Hij kwam tot nu toe iedere wedstrijd in actie en gaf daarin één assist en maakte drie doelpunten.

Excelsior komt sinds het seizoen 2019/2020 uit in de Keuken Kampioen Divisie, nadat het degradeerde tegen RKC Waalwijk in 2019. Vorig seizoen eindigde de Kralingers op de negende plaats in de competitie. Hiermee liepen ze de Keuken Kampioen Divisie Play-offs net mis.

In de Eerste Divisie heeft NAC pas zes keer gespeeld tegen Excelsior. Van deze wedstrijden gingen er twee verloren, eindigde er één in een gelijkspel en won NAC drie keer. In de Eredivisie vond er 34 keer een ontmoeting plaats tussen beide ploegen. Ook deze balans is in het voordeel van NAC, dat zeventien van de 34 wedstrijden wist te winnen. Excelsior wist acht van deze duels te winnen en twaalf wedstrijden eindigde gelijk.

De speler uit de huidige selectie van NAC met de meeste wedstrijden tegen Excelsior is Ralf Seuntjens, hij speelde vijftien keer tegen Excelsior en scoorde daarin drie keer. Kaj de Rooij speelde vier keer tegen de Kralingers, hij kwam daarin tot drie doelpunten en twee assists. Bij Excelsior speelde Reuven Niemeijer de meeste duels tegen NAC, hij speelde acht wedstrijden tegen NAC en scoorde daarin drie keer.

De laatste ontmoeting tegen Excelsior met een volledig gevuld Rat Verlegh Stadion, was op 20 september 2019. Door een laat doelpunt van Sydney van Hooijdonk pakte NAC de overwinning. Om alvast in de stemming te komen voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior, is hier de samenvatting te vinden van die wedstrijd:

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3