MATCHDAY: NAC - FC Eindhoven

	

De eerste matchday van het nieuwe jaar! Vanavond neemt NAC het in eigen huis op tegen het FC Eindhoven van Rob Penders. In september ging NAC in Eindhoven met 2-0 onderuit en zal dus op zoek gaan naar eerherstel. 

Feiten en weetjes

  • NAC verloor slechts één van de laatste negentien wedstrijden die het tegen FC Eindhoven speelde in Breda (1-3 in de Eerste Divisie in 1988 - W15, G3) en kwam in al deze wedstrijden tot scoren (46 keer in totaal).
  • NAC hield de nul in de laatste twee openingswedstrijden van een kalenderjaar, vorig jaar werd met 0-3 gewonnen bij Excelsior en in 2020 werd het 0-0 op bezoek bij Helmond Sport.
  • Thom Haye was in al zijn laatste vier competitieduels bij een doelpunt betrokken (3 goals, 1 assist), sinds de degradatie van NAC in 2019 was alleen Sydney van Hooijdonk in meer KKD-wedstrijden op rij goed voor een goal of assist (5 in oktober 2020).
  • NAC is sinds 17 september 2021 ongeslagen in eigen stadion, acht duels op rij in alle competities (W5, G3); de laatste keer dat NAC meer opeenvolgende thuiswedstrijden in één seizoen ongeslagen bleef was tussen januari en mei 2016 (11 op rij).
  • Ralf Seuntjens creëerde dit seizoen al 39 kansen uit open spel (3e in de competitie), waarmee hij vijf assists gaf; over het gehele vorige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie noteerde alleen Mounir El Allouchi een hoger aantal gecreëerde kansen uit open spel voor NAC (55) dan Seuntjens in 2021/22.

 

NAC - FC Eindhoven (2021/2022)

Vorig jaar wist NAC in eigen huis met 2-1 te winnen door doelpunten van Lewis Fiorini en Lex Immers. 

 

Live

De wedstrijd van vanavond is live te zien op het eerste kanaal van ESPN. Kun je geen ESPN ontvangen? Luister dan mee met het radioverslag van 076Radio. Voor, in de rust en na de wedstrijd luister je natuurlijk naar de matchcast van B-Side Rats. 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!