MATCHDAY: NAC - Go Ahead Eagles


	

Enkele dagen na het gelijke spel tegen Jong Ajax, neemt NAC het thuis op tegen Go Ahead Eagles. In eigen huis kan NAC een belangrijke driepunter binnenslepen. Hier vind je de feiten en weetjes, voorbeschouwing met Nick Olij en uiteraard De Klok. 

Feiten en weetjes

  • NAC kwam tot scoren in de laatste vijftien competitieduels (35 goals in totaal), de laatste ploeg die NAC van scoren af hield is Go Ahead Eagles (0-0 in december 2020).
  • NAC Breda staat voor het eerst sinds het seizoen 1999/2000 op vijf thuiszeges op rij binnen één seizoen (toen 9 thuiszeges op rij).
  • Mounir El Allouchi kwam in zijn laatste drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tot scoren, de laatste NAC-speler die vier duels op rij een goal maakte was Robbie Haemhouts in januari 2017.
  • Geen keeper stopte dit en vorig Keuken Kampioen Divisie-seizoen zoveel strafschoppen als Nick Olij (3).

 

Voorbeschouwing met Nick Olij

Nick Olij wist zich in de wedstrijd tegen Jong Ajax te onderscheiden met uitstekende reddingen en het pakken van een penalty. Wij spraken hem over deze wedstrijd en het treffen met Go Ahead Eagles. 

De Klok

Ook vandaag is er uiteraard een Klok. In deze editie lees je een interview met Darren Maatsen, een profielschets van Sam Beukema en een poster van Anco Jansen. Klik op onderstaande afbeelding om De Klok te lezen. 

LIVE

Live de wedstrijd volgen? De wedstrijd zal vandaag worden uitgezonden op ESPN 2. Heb je geen ESPN? Dan luister je uiteraard naar het verslag van 076Radio. Wij zullen je op de hoogte houden met ons live Twitter verslag en via onze Instagram Stories. 

Voor en na de wedstrijd luister je naar de Matchcast van B-Side Rats

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!