Matchday! NAC - Helmond Sport

	

Na een paar moeizame wedstrijden, mag NAC vandaag aantreden tegen Helmond Sport. Ook de Helmonders hadden het lastig de laatste paar wedstrijden en dus zal het een wedstrijd worden tussen twee teams die uit zijn op revanche.

Live

De wedstrijd is vanaf 16:30 uur live te zien op ESPN.

Bredase horeca kleur geel-zwart

Door het tijdstip waarop het duel met Helmond Sport gespeeld wordt en de huidige situatie ziet NAC een ideale kans om de Horeca een steuntje in de rug te geven. Hierdoor hebben meerdere horecagelegenheden besloten om NAC - Helmond uit te zenden. Lees hier meer informatie over de actie.

Feiten en weetjes

  • NAC Breda verloor in alle competities nog nooit een thuisduel met Helmond Sport (W14, G3) en hield in meer dan de helft van deze wedstrijden de nul (9/17).
  • NAC won op Eerste Divisie-niveau van geen ploeg zo vaak als van Helmond Sport (18 zeges, Telstar en FC Dordrecht volgen met 16).
  • Dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen kreeg alleen FC Emmen minder tegendoelpunten in thuisduels (5) dan NAC Breda (6).
  • NAC Breda is ongeslagen in de laatste twintig Eerste Divisie-duels die de ploeg afwerkte op zaterdag en pakte in die reeks liefst 58 van de mogelijke zestig punten (W19, G1).
  • In de maand november zag geen speler in de Keuken Kampioen Divisie meer voorzetten uit open spel bij een teamgenoot aankomen dan Jethro Mashart (5, gedeeld met 3 anderen), die deze maand slechts twee verdedigers in de competitie meer passes naar de vijandelijke zestien zag geven dan hijzelf (17).

De tegenstander

Helmond Sport onder leiding van trainer Wil Boessen staat op dit moment op de zeventiende plaats op de ranglijst. De Helmonders presteren wisselvallig en wisselen verliespartijen af met kleine overwinningen. Van de vier overwinningen die de Helmonders boekten, eindigden er drie in 1-0. Daarnaast speelden ze drie keer gelijk, waarvan twee keer 0-0.

Naast dat het moeilijk is om te scoren tegen Helmond Sport, scoort het zelf ook niet makkelijk. Het scoorde slechts veertien doelpunten tot nu toe en dat is, na Jong AZ, het minst van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij de bezoekers van vandaag is Jellert van Landschoot van grote waarde. De Belgische middenvelder speelde in het verleden al bij FC Eindhoven en N.E.C.. Sinds dit seizoen speelt hij in Helmond, waar hij op dit moment topscorer is met acht doelpunten. Ook de aanvallende backs van Helmond zijn erg belangrijk. Linksback Van der Sluys was al goed voor drie assists en rechtsback Reith gaf tot nu toe twee assists.

Van de twaalf ontmoetingen tussen beide clubs verloor NAC er slechts twee. Eén van deze overwinningen van Helmond Sport was in 1983 in de Eredivisie. Thuis is NAC nog ongeslagen tegen de Helmonders, slechts één keer wist NAC niet te winnen en werd het 0-0.

De laatste wedstrijd tegen Helmond Sport was op 12 maart dit jaar. Dankzij een doelpunt van Mario Bilate in de laatste minuut won NAC deze wedstrijd met 3-2. Een samenvatting van deze wedstrijd is hier te zien:

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!