Matchday! NAC - MVV

	

Vandaag staat alweer het derde thuisduel van de maand oktober op het programma, de eerste twee wedstrijden eindigden in een overwinning. Tegen MVV wil de ploeg van trainer Edwin de Graaf deze reeks voortzetten.

Feiten en weetjes

● NAC Breda verloor slechts één van de laatste veertien onderlinge ontmoetingen met MVV Maastricht in alle
competities (W9, G4) en wist de laatste drie duels te winnen van de Limburgers.

● NAC Breda hield in negen van de laatste zestien thuisduels tegen MVV in alle competities de nul,
waaronder in de laatste twee.

● NAC maakte de minste overtredingen van alle ploegen in de KKD dit seizoen (99), terwijl slechts twee
ploegen minder kaarten pakten dan De Parel van het Zuiden (12 – 10 gele en 2 rode); slechts drie teams
kregen meer kaarten dan tegenstander MVV (21 – 19 gele en 2 rode).

● Ralf Seuntjens was in zijn laatste acht Eerste Divisie-wedstrijden tegen MVV Maastricht direct betrokken bij
tien goals (6 doelpunten, 4 assists).

● Geen speler gaf dit KKD-seizoen meer voorzetten (inclusief corners) dan Thom Haye (87), die tevens de
speler is met de meeste gecreeërde kansen (27).

De tegenstander

Het MVV van trainer Klaas Wels is deze competitie wisselvallig. Tegen hoger geplaatste teams werd regelmatig met grote cijfers verloren, terwijl wedstrijden tegen directe concurrenten vaak gewonnen werden. Op dit moment staan de Limburgers op de dertiende plaats in de competitie, met vijftien punten. Vorige week speelde MVV tegen FC Dordrecht, ze wisten deze wedstrijd te winnen met 2-1.

Opvallend is dat MVV dit jaar vooral in thuisduels erg sterk is. Thuis won het vijf van de zeven wedstrijden, terwijl alle uitwedstrijden verloren gingen. De twee thuiswedstrijden die wel verloren gingen, waren tegen ADO Den Haag (2-6) en De Graafschap (1-3). MVV speelde dit seizoen nog geen wedstrijd gelijk. In de tot nu toe elf gespeelde wedstrijden, kreeg MVV 29 doelpunten tegen. Dat is ten minste acht doelpunten meer dan iedere andere ploeg in de competitie. Ook hebben de Maastrichtenaren, met een doelsaldo van -14, het slechtste doelsaldo van de competitie.

Bij MVV zijn er dit seizoen maar vier spelers die een doelpunt hebben gemaakt. Ntelo, Džepar en Remans wisten allen al vier keer te scoren en zijn daarmee met z’n drieën topscorer. Sven Blummel volgt met drie doelpunten. Opvallend is dat middenvelder Orhan Džepar ook tot de vier topscorers behoort. Hij begon dit seizoen slechts drie keer in de basis en mocht drie keer invallen. In totaal speelde hij in deze zes wedstrijden 361 minuten, waarin hij dus vier doelpunten maakte en ook nog één assist gaf.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 7 mei 2021 en eindigde in 2-0 voor NAC. Mounir El Allouchi maakte beide doelpunten in dit duel. Een jaar eerder won NAC ook met 2-0 van de Maastrichtenare. Toen scoorden Hüseyin Doğan en Luka Ilić namens De Parel van het Zuiden. In totaal speelden NAC en MVV zeven wedstrijden tegen elkaar in de Eerste Divisie. Drie keer won NAC, drie keer werd het gelijk en één keer won MVV. In de Eredivisie zijn in totaal 58 wedstrijden tussen NAC en MVV gespeeld. Ook de balans in deze competitie is in het voordeel van NAC, met 22 overwinningen. Zestien keer eindigde het gelijk en MVV wist achttien wedstrijden te winnen. De Limburgers won slechts vijf keer in Breda.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!