Sluiten

Feiten en weetjes

  • NAC en PEC Zwolle troffen elkaar in alle competitieverbanden 42 keer eerder. 18 zeges gingen naar
  • NAC, 13 naar PEC Zwolle. 11 keer werden de punten gedeeld
  • De laatste twee edities bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel
  • Als het gaat om bekerwedstrijden zijn beide teams in balans. Tweemaal eerder stond er een bekerwedstrijd tussen beide ploegen op het programma. In het seizoen 2000/2001 ging NAC in de tweede ronde met 2-1 onderuit in Zwolle. In het seizoen 2005/2006 trokken de Bredanaars aan het langste eind door met 2-4 te winnen.
  • Topscorer in het bekertoernooi namens NAC is Thom Haye. Met zijn afstandsschot tegen VVV, vrije trap en schot tegen FC Utrecht staat hij op 3 goals.
  • De laatste keer dat NAC de achtste finale van het TOTO KNVB Beker toernooi speelde, werkte het tevens een thuiswedstrijd af. In het seizoen 2019/2020 kwam PSV op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. NAC wist, door doelpunten van Othmane Boussaid en Ivan Ilic met 2-0 te winnen.

Classic match: NAC - PEC Zwolle (2014/2015)

De laastste succesvolle editie van NAC - PEC Zwolle dateert van het seizoen 2014/2015. Destijds wist het NAC van trainer Gudelj met 3-1 te winnen. 

 

 

Live

De wedstrijd van vanavond is live te zien via ESPN 3. Heb je geen ESPN? Luister dan mee naar het live wedstrijdverslag 076Radio. Voor de wedstrijd, in de rust en na de wedstrijd luister je mee live mee naar de matchcast van B-Side Rats. 

Via social media de wedstrijd volgen? 

Twitter
Facebook
Instagram

Voorbeschouwing

De tegenstander: PEC Zwolle

PEC Zwolle kent vooralsnog een lastig seizoen. Met twee overwinningen en drie gelijke spelen staat de ploeg van Dick Schreuder op de laatste plaats in de Eredivisie. Afgelopen weekend boekten de Zwollenaren een zege tegen Willem II. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen door twee goals van Thomas van den Belt.

Afgelopen transferwindow haalden PEC twee aanvallende versterkingen. Oussama Darfalou (Vitesse) en Max de Waal (Jong Ajax) spelen het komende half jaar op huurbasis in Zwolle. Darfalou was in zijn eerste duel direct belangrijk met een assist. Max de Waal wacht nog op zijn debuut.

Met elf goals in negentien wedstrijden verloopt het scoren moeizaam. In het bekertoernooi scoorden zij in twee wedstrijden acht goals. De Zwolse ploeg noteerden acht verschillende doelpuntenmakers.

Edwin de Graaf

Ook NAC kent vooralsnog een lastig seizoen, maar trainer Edwin de Graaf kijkt tevreden terug op de laatste wedstrijd: “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld tegen FC Volendam. Het is alleen zonde dat we onszelf niet belonen. Het is goed om te zien dat we makkelijker kansen creëren, alleen zou het wel prettig zijn wanneer er ook eentje binnenvalt. Daar moet je dan ook een beetje geluk bij hebben.”

Morgen wacht de bekerclash tegen PEC Zwolle. “Bekerwedstrijden zijn altijd speciaal, zeker hier in Breda. Het zijn stuk voor stuk finales. We hebben ons de afgelopen dagen weer klaargestoomd voor een nieuwe wedstrijd en we gaan er alles aan doen om een ronde verder te komen.”

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3