FC Utrecht staat op dit moment op de zesde plaats in de Eredivisie. Dit is vooral te danken aan de sterke competitiestart van de Utrechters. Het won van nummer twee Ajax en van nummer drie Feyenoord. Echter lijkt er de laatste wedstrijden wat zand in de motor van Utrecht te komen. In november en december wist het niet te winnen van Vitesse, Cambuur en PSV. Afgelopen weekend speelden de Domstedelingen met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles.

In de vorige ronde van de TOTO KNVB Beker ging FC Utrecht op bezoek bij amateurclub SteDoCo. In deze wedstrijd scoorden vijf verschillende spelers een doelpunt. Balk, Boussaid, Maher, Sylla en Van de Streek maakten een goal.

Eén van de belangrijkste spelers van FC Utrecht is Bart Ramselaar. De middenvelder scoorde tot nu toe zes doelpunten dit seizoen in de Eredivisie en is daarmee topscorer van zijn ploeg. In de vorige bekerronde gaf hij twee assists in de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen SteDoCo.

Bij FC Utrecht speelt oude bekende Othmane Boussaid. Hij speelde in het seizoen 2019/2020 op huurbasis voor NAC. Hierin kwam hij tot 26 officiele wedstrijden bij De Parel van het Zuiden. Ook bij NAC speelt iemand met een verleden bij de tegenstander. Odysseus Velanas speelde vanaf 2013 in de jeugd van de Utrechters en maakte afgelopen zomer de overstap naar NAC.

De balans in competitiewedstrijden tussen beide ploegen is in het voordeel van NAC. Van de honderd ontmoetingen won NAC er veertig. 24 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en 36 keer won FC Utrecht. De enige keer dat NAC en FC Utrecht elkaar tegenkwamen in het bekertoernooi was in het seizoen 2004/2005. Thuis tegen Utrecht wist NAC met 2-1 te winnen na verlenging. Yuri Cornelisse was destijds de gevierde man met een doelpunt in de 116e minuut.