MATCHDAY: N.E.C. - NAC


	

Het is weer matchday! Vanavond neemt NAC het in speelronde 36 op tegen N.E.C. in Nijmegen. NAC bezet momenteel een vijfde plaats op vier punten van de nummer zes: N.E.C. De concurrentie wist eerder deze speelronde te winnen, dus NAC weet wat het moet doen. 

Feiten en weetjes

  • NAC Breda verloor slechts één van de laatste dertien duels met N.E.C. in alle competities (W6, G6), de ontmoeting eerder dit seizoen in Breda (0-1).
  • Alleen SC Cambuur maakte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer goals vanaf de penaltystip (11) dan NAC (7); deze eeuw maakte NAC nooit meer goals uit strafschoppen in één competitiejaargang (ook 7 in de Eerste Divisie in 2015/16).
  • NAC kreeg dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen slechts vijf tegentreffers in het laatste kwartier van wedstrijden, minstens drie minder dan ieder ander team in de competitie.
  • Van alle spelers met minstens 1000 speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie verstuurde alleen Daryl van Mieghem per negentig minuten meer passes naar de vijandelijke zestien (9,7) dan Mounir El Allouchi (9,6).
  • Van alle keepers met minstens twee wedstrijden in de huidige Keuken Kampioen Divisie-campagne hebben alleen Jay Gorter (83,2%) en Fabian de Keijzer (81,6%) een beter reddingspercentage dan Roy Kortsmit (81,5%).

Voorbeschouwing met Nick Olij

Bijzondere editie

28 mei 2017, een datum die bij veel supporters in het geheugen gegrift staan. Een finale in de playoffs om promotie.

LIVE

De wedstrijd van vanavond zal worden uitgezonden op het eerste kanaal van ESPN. Heb je geen ESPN? Luister dan live mee naar 076Radio. Voor en na de wedstrijd luister je uiteraard live mee met de matchcast van B-Side Rats! 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!