Sluiten

Het Roda van trainer Jurgen Streppel trof in de eerste vier wedstrijden van het seizoen al gelijk een paar sterke tegenstanders. In deze eerste vier wedstrijden werd twee keer gewonnen en twee keer verloren. De overwinningen boekten de Limburgers uit bij De Graafschap (0-3) en uit bij Telstar (3-4). De wedstrijden tegen Excelsior (1-2) en Almere City (3-4) gingen verloren. Opvallend is dat Roda JC in beide uitwedstrijden de drie punten wist te pakken, terwijl beide thuisduels verloren werden. Met deze resultaten staan De Koempels op dit moment op de *zesde* plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Roda JC komt sinds het seizoen 2018/19 uit in de Keuken Kampioen Divisie, nadat het in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie verloor van Almere City. Afgelopen seizoen eindigden ze op de achtste plaats in de competitie. In de daaropvolgende play-offs werden ze uitgeschakeld door NEC in de halve finale. De belangrijkste speler voor Roda dat jaar was Patrick Pflücke. De Duitser maakte dertien doelpunten voor Roda en gaf daarnaast ook vijf assists. Op dit moment staat de aanvallende middenvelder op 2 doelpunten in het huidige seizoen. Verder is het Belgisch-Marokkaanse talent Benjamin Bouchouari een opvallende speler in de selectie van Roda JC. De 19-jarige middenvelder gaf in vier wedstrijden al drie assists, waar hij vorig seizoen in 28 wedstrijden kwam tot één assist en één doelpunt.

In de laatste uren voor de transferdeadline wist Roda JC zich te versterken met Jeremy Cijntje en Robin Schoonbrood. Cijntje kwam op huurbasis over van Heracles Almelo. De 24-jarige aanvaller kan in de wedstrijd tegen NAC zijn debuut gaan maken. Schoonbrood kwam over van Jong PSV en is een 22-jarige middenvelder. Daarentegen vertrok er bij Roda JC ook een belangrijke speler. Het contract van Fabian Serrarens werd ontbonden op de laatste dag van de transfermarkt.

In de Eerste Divisie troffen de ploegen elkaar slechts vier keer, de balans is gelijk tussen beide ploegen. De laatste twee ontmoetingen met de Kerkraders leverden een gelijkspel op. Afgelopen seizoen eindigde de thuiswedstrijd in 2-2 en de uitwedstrijd in 3-3. Het seizoen daarvoor speelde NAC, ondanks de corona-uitbraak, twee wedstrijden tegen Roda. De uitwedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de Limburgers, terwijl de thuiswedstrijd ruim werd gewonnen door NAC. De thuiswedstrijd was een prooi voor De Parel van het Zuiden en eindigde in 4-1, dit duel werd gespeeld op 8 maart 2020 en was tevens de laatste speelronde in dat seizoen. Daarnaast was het dus ook de laatste speelronde met een volledig uitverkocht Rat Verlegh Stadion, tot nu toe.

Voor Danny Bakker is de wedstrijd tegen Roda JC een weerzien met de club waar hij het afgelopen seizoen op huurbasis speelde. De 26-jarige verdediger werd door ADO Den Haag verhuurd aan de Limburgers en staat nu onder contract bij NAC. Hij wacht nog op zijn officiële debuut in het team van Edwin de Graaf.

De balans in wedstrijden tussen NAC en Roda JC is licht in het voordeel van De Koempels. NAC heeft in 83 wedstrijden tegen Roda 25 keer gewonnen, terwijl Roda er 36 heeft gewonnen. 22 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Van de duels die gespeeld werden in Limburg won Roda er 22, won NAC er tien en eindigde het ook tien keer in een gelijkspel.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg stadion begint op vrijdag 10 september om 20:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via ESPN. Geen ESPN? Luister dan live mee met het wedstrijdverslag van 076Radio. Voor en na de wedstrijd kun je terecht bij B-Side Rats tijdens de live Matchcast.

Voorbeschouwing met Danny Bakker

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3