MATCHDAY: SC Cambuur - NAC

	

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen staat vandaag op het programma. Vanavond weten we of we direct promoveren of dat wij ons moeten opmaken voor Play-offs. De ploeg van Maurice Steijn heeft vanavond wederom maar één taak: winnen! 

Feiten en Weetjes

  • NAC Breda verloor slechts vier van de vijftien uitwedstrijden bij SC Cambuur in alle competities (W5, G6), waaronder de laatste ontmoeting in november 2016 (3-1).
  • NAC scoorde dit kalenderjaar al elf keer van buiten het strafschopgebied, minstens drie meer dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.
  • NAC won in tien van de voorgaande veertien seizoenen in de Eerste Divisie de laatste wedstrijd van het seizoen (V4). Waaronder in 1984, toen tegen Veendam de grootste zege van de Bredanaars in competitieverband werd geboekt (10-1).
  • NAC won de laatste twee competitieduels zonder een goal te incasseren, de laatste keer dat er drie wedstrijden op rij werden gewonnen zonder tegengoal in alle competities was in mei 2015 (3 in de nacompetitie).
  • Mounir El Allouchi scoorde in elk van zijn laatste vier competitieduels (5 goals) en kan de eerste NAC-speler, sinds Sjoerd Ars in april 2016 (6 op rij), worden die in vijf opeenvolgende Eerste Divisie-wedstrijden het net weet te vinden.

Voorbeschouwing met Mounir El Allouchi

LIVE

De wedstijd is vanavond live te bekijken via ESPN 6. Heb je geen ESPN? Luister dan naar het live radioverslag van 076Radio. Voor en na de wedstrijd luister je natuurlijk naar de Matchcast van B-Side Rats! 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!