Na de gewonnen wedstrijden tegen Noorwegen Onder 17 en Polen Onder 17, plaatste het Nederlandse jeugdteam zich voor de finale tegen Engeland Onder 17. De eerste wedstrijd tegen Noorwegen kwam Mekkaoui in de 63ste minuut het veld in, deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. De tweede wedstrijd, tegen Polen, kwam de 16-jarige verdediger de volledige wedstrijd in actie, dit duel werd met 2-2 gelijkgespeeld en met penalty’s gewonnen door Nederland.

Gisteren kwam Mekkaoui in de 83ste minuut het veld in, met als doel om de 2-0 voorsprong te verdedigen. In de 89ste minuut kreeg het Nederlandse team echter de 2-1 tegen en werden de laatste minuten nog spannend. In de extra tijd wist Nederland de 3-1 te maken, maar kreeg het ook de 3-2 nog tegen. Na het spannende slot mocht Omar Mekkaoui, samen met zijn teamgenoten, de Syrenka Cup in ontvangst nemen.

Van harte gefeliciteerd met dit succes, Omar!