Menno Koch nieuwe aanvoerder

	

Mitchell van der Gaag heeft de aanvoerdersband van NAC toegewezen aan Menno Koch. Koch is daarmee de opvolger van Pablo Marí en zal dit seizoen de taak als ‘leider’ op zich nemen. Wie de tweede en derde aanvoerder is, dat is nog niet bekend gemaakt.

Koch kwam vorige zomer over van PSV en vormde het afgelopen seizoen samen met Marí meermaals het centrale duo van de Bredase defensie. Deze voorbereiding bleek de 24-jarige Brabander wederom een belangrijke coachende factor binnen de ploeg. Voor de nieuwe hoofdtrainer was de keuze dan ook vrij eenvoudig. Van der Gaag: “We hebben vooraf bepaald dat we na het trainingskamp in Manchester het aanvoerderschap voor het komende seizoen definitief in zouden vullen. Daar hebben we verschillende gesprekken over gevoerd, onder andere met de spelersgroep zelf en naar aanleiding daarvan is de keuze op Menno gevallen. We gaan de komende weken nog gesprekken voeren over de invulling van het tweede en het derde aanvoerderschap en daarnaast bespreken wat we van die groep spelers verwachten."

Koch voelt zich op zijn beurt vereerd: “De trainer heeft gisteren officieel bekend gemaakt dat ik de nieuwe aanvoerder ben en ik voelde mij direct vereerd. Het is voor mijn gevoel op een natuurlijke manier gegaan. In de huidige groep, met jonge spelers, ben ik inmiddels een van de oudere jongens met ervaring, daarom heb ik automatisch wat meer de leiding genomen. Ik kijk er naar uit om het komende seizoen met veel plezier en toewijding te laten zien dat ik een geschikte aanvoerder ben.”

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!