Maurice Steijn kreeg een negatieve PCR-test terug en keerde dus terug op de bank. Moreno Rutten en Mounir El Allouchi waren fit genoeg om te starten en dus kon Malone weer op zijn vertrouwde plaats op het middenveld plaatsnemen.

NAC kreeg vroeg in de wedstrijd een aantal kleine kansjes. Na drie minuten spelen mocht Nick Venema aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 25. Hij schoot de bal hard richting het doel, maar doelman Woud kreeg er net nog een handje achter.

Hierna was het vooral de thuisploeg die aan aanvallen dacht. NAC was maar sporadisch op de helft van Almere City te vinden en kon geen vuist maken. De Almeerders waren veelvuldig in balbezit, maar tot echt grote kansen kwamen ze nog niet.

In de veertigste minuut voltrok zich een vervelend moment voor NAC en al helemaal voor Kaj De Rooij. De aanvaller, die pas zijn tweede wedstrijd speelde voor De Parel van het Zuiden, kwam verkeerd terecht na een verdedigende actie in het eigen zestienmeter gebied en bleef daar aangeslagen liggen. Op het eerste gezicht lijkt het een vervelende blessure te zijn voor de Bestenaar.

Tot overmaat van ramp kwam NAC in de 45e minuut ook nog op achterstand. Elias Sørensen kopte een afgemeten voorzet achter Nick Olij en tekende daarmee voor de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft moest NAC uit een ander vaatje tappen. Al vroeg in de tweede helft kon Malone uithalen vanuit de tweede lijn. Zijn harde schot verdween helaas net naast het doel. Almere leek niet van plan om de tweede helft achteruit te gaan lopen. Tim Receveur probeerde het van afstand. NAC kwam met de schrik vrij toen zijn inzet via de binnenkant van de paal uit het doel van Nick Olij bleef.

Na het uitvallen van Kaj de Rooij kreeg NAC de tweede tegenslag te verwerken. Ook Sydney van Hooijdonk moest de strijd staken met een blessure.

Verder gebeurde er in de tweede helft weinig. NAC probeerde het nog wel, met de inbreng van Noblejas, Dogan en Buffonge, maar verder dan een knal van afstand van de laatstgenoemde kwam het niet. Wel wist Almere nog een keer te scoren. Hammouti schoof de bal van buiten het zestienmetergebied knap in de lange hoek en tekende daarmee voor de eindstand.

Al met al een zeer vervelende avond in Almere. Maandag kan NAC zich revancheren op bezoek in Deventer, waar het Go Ahead Eagles treft voor de eerste ronde van de KNVB Beker.