NAC leek nog niet helemaal wakker toen Brian De Keersmaecker de bezoekers al na twee minuten op voorsprong schoot. Hij schoof een teruggelegde bal vanaf de achterlijn zo achter Olij en NAC kon in de achtervolging: 0-1.

In de fase die hierop volgde bleef Eindhoven de bovenliggende partij. NAC had weliswaar de bal, maar wist weinig te creëren. Eindhoven kreeg daarentegen wel een aantal grote kansen. Moïse Adiléhou hield NAC een aantal keren op de been met goede ingrepen.

Totdat de negentiende minuut aanbrak. Lewis Fiorini kon aanleggen van een meter of twintig en de Schot heeft al vaker laten zien dat hij een goed schot in de benen heeft. De bal belandde prachtig in het doel achter Ruud Swinkels: 1-1!

Deze goal zorgde voor een nieuw elan bij NAC. Er volgde en aantal kansen via onder meer De Rooij en Bilate. In de 33e minuut werd één van die kansen dan ook benut. Robin Schouten stoomde op over de rechterkant en vond Kaj De Rooij op links. Deze haalde uit, via de keeper kwam de bal voor de voeten van Lex Immers, die de 2-1 tegen de touwen wist te schieten: 2-1! Dit was tevens de ruststand

Na rust was NAC de bovenliggende partij, zonder tot hele grote kansen te komen. Kaj de Rooij kreeg na een uur spelen de grootste kans. Hij speelde zichzelf goed vrij en haalde uit in de verre hoek. Hij vond Ruud Swinkels op zijn weg.

Doordat het lang 2-1 bleef, begonnen de Eindhovenaren er weer in te geloven. Na een aantal overtredingen op rij werd het wat grimmiger en kwam Thom Haye nog goed weg met een gele kaart na een overtreding op Van der Sanden.

In de slotfase werd het pompen of verzuipen voor Eindhoven en was het nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Olij, maar de gelijkmaker kwam er gelukkig niet meer. Anco Jansen en Marouan Azarkan maakten vandaag nog hun debuut voor De Parel van het Zuiden. Uitblinker vandaag was centrale verdediger Moïse Adiléhou. De mandekker was vandaag niet te passeren.

Aanstaande dinsdag reist NAC af naar Velsen-Zuid voor het inhaalduel met SC Telstar. De wedstrijd begint om 21:00 uur.