Sluiten
janwsv

NAC trad in Wijdewormer met dezelfde elf namen aan als tien dagen eerder tegen SC Cambuur.  NAC kan nog altijd geen beroep doen op Boy Kemper, Clint Leemans, Kuijpers, Garbett, Vet en Wernersson.

Nadat NAC in de openingsfase al twee keer gevaarlijk was via Aimé Omgba en Jan van den Bergh was het laatstgenoemde die in een uiterste krachtsinspanning om de bal binnen te houden een flinke kans bood aan Ernest Poku. Oog in oog met Roy Kortsmit besloot de aanvaller zonder aanleiding te gaan liggen. Scheidsrechter Hardeman was echter scherp en toonde Poku de gele kaart vanwege een Schwalbe.

Na het eerste gevaar van beide kanten zijn de ploegen lang aan elkaar gewaagd. NAC probeerde al combinerend door de defensie van de Alkmaarders te voetballen en kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds dichterbij. Na een half uur spelen creëerde Patriot Sejdiu ruimte voor zichzelf en besloot maar eens uit te halen. Hij zag zijn poging in de verre hoek gered worden door doelman Daniël Deen.

Ook Jong AZ werd voor rust nog een keer gevaarlijk. Gonçalo Esteves glipt tussen twee man door en ramt de bal, gelukkig voor NAC, enkele centimeters naast het doel. Kort daarna neemt de linksback het doel van Kortsmit opnieuw onder vuur. Dit keer een harde knal van afstand. Roy Kortsmit had een goede redding in huis en voorkwam dat NAC met een achterstand de rust in ging.

Sterker nog, NAC kwam op slag van rust op voorsprong. Patriot Sejdiu dribbelde gevaarlijk het zestienmetergebied van Jong AZ in en werd naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Thomas Hardeman wees resoluut naar de stip: strafschop! Dominik Janošek wist wel raad met. Dit buitenkansje en schoot de bal gedecideerd in de hoek. De Tsjech liet al voor de elfde keer dit seizoen het net bollen.

Lang kon de ploeg van Jean-Paul van Gastel niet genieten van de voorsprong. De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Denso Kasius schoot zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Een vrije schop van de rechtsback in de korte hoek was Kortsmit te machtig: 1-1.

Ondanks dat NAC een lastige fase kende in de eerste minuten van de tweede helft, wist het toch opnieuw op voorsprong te komen. Aimé Omgba was het eindstation van een goede aanval. Na een één-tweetje met Patriot Sejdiu rondde de middenvelder bekwaam af in de verre hoek: 1-2!

Patriot Sejdiu kon enkele minuten later de voorsprong verdubbelen, maar hij zag zijn inzet enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. In minuut 67 was het wel zo ver. NAC kwam op 1-3 via Jan van den Bergh. De centrale verdediger werkte een goed aangesneden vrije trap van Dominik Janošek tegen de touwen.

Met nog vijf minuten aan reguliere speeltijd deed Jong AZ iets terug. Ernest Poku profiteerde van een ongelukkig moment in de Bredase defensie en tekende daarmee voor de aansluitingstreffer: 2-3.

De laatste minuten was het dus nog alertheid nodig achterin, maar echt in de problemen kwam NAC niet meer. Een zeer welkome overwinning op een sterke beloftenploeg voor de Geel-Zwarten. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt Jong FC Utrecht op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. Voor dit duel zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via NACtickets.nl. Tot dan!

Jong AZ

az
2 - 3
nac breda logo matches

NAC Breda

Ernest Poku
12'
Ernest Poku
12'
Alexandre Penetra
24'
Loek Postma
45'
Denso Kasius
(1-1)
47'
Job Kalisvaart
(Ricuenio Kewal)
63'
Tom Kerssens
(Lequincio Zeefuik)
63'
Jorn Berkhout
(Nick Koster)
77'
Jayen Gerold
(Loek Postma)
77'
Ernest Poku
(2-3)
86'
Jurre van Aken
(Denso Kasius)
93'
37'
46'
Dominik Janošek
(0-1)
56'
Aimé Omgba
(1-2)
67'
Jan Van den Bergh
(Dominik Janošek) (1-3)
73'
Manel Royo
78'
Sigurd Haugen
(Elías Már Ómarsson)
86'
Martin Koscelník
(Fredrik Jensen)
91'
Sigurd Haugen
95'
P. Sejdiu

Jong AZ

31
Daniël Virginio Deen
2
Denso Kasius
3
Alexandre Penetra
4
Maxim Dekker
5
Gonçalo Esteves
6
Loek Postma
8
Finn Stam
7
Ricuenio Kewal
10
Nick Koster
11
Ernest Poku
9
Lequincio Zeefuik
16
Arouna Kabba
17
Jayen Gerold
15
Misha Engel
20
Job Kalisvaart
12
Jurre van Aken
14
Jorn Berkhout
19
Tom Kerssens
18
Jesse Buurmeester

NAC Breda

1
Roy Kortsmit
2
Lucassen Boyd
15
Cuco Martina
5
Jan Van den Bergh
21
Manel Royo
20
Fredrik Jensen
6
Casper Staring
11
P. Sejdiu
22
Aimé Omgba
39
Dominik Janošek
10
Elías Már Ómarsson
23
Rowan Besselink
19
Tom Boere
28
Stef de Wijs
9
Sigurd Haugen
14
Adam Kaied
3
Martin Koscelník
49
Tein Troost
25
Cherrion Valerius
36
Pepijn van de Merbel
35
Boris van Schuppen
27
Thomas Marijnissen
ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3