Robert Molenaar moest noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. Anselmo Mac Nulty en Sabir Agougil kregen beiden een schorsing van drie wedstrijden naar aanleiding van het opstootje in het treffen met Jong Ajax van afgelopen maandag. Rowan Besselink en Javier Vet maakte daarom vandaag hun basisdebuut voor de Parel van het Zuiden. Verder wijzigde het elftal nog op één plaats. Boris van Schuppen speelde op de tien positie. Dat ging ten koste van Ezechiel Banzuzi.

De eerste kans van het duel kwam op naam van Jort van der Sande. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en haalde maar eens uit. Zijn inzet kon ternauwernood gekeerd worden door doelman Nijhuis.

NAC Begon dus met aanvallen, echter was het Jong FC Utrecht dat in de zevende minuut de voorsprong pakte. Vanuit een corner kon Albert-Nicolas Lottin de bal in de lange hoek knikken, waardoor NAC in de achtervolging moest.

Het antwoord kwam snel. Vijf minuten na de openingstreffer was het Boyd Lucassen die zijn eerste in het Geel-Zwart wist te maken. Na een flitsende combinatie werkte de rechtsback de bal in het Utrechtse doel voor de gelijkmaker: 1-1.

NAC drukte door en enkele minuten later diende de volgende kans zich alweer aan. Dit keer was het Kaj de Rooij die in scoringspositie kwam. Hij kreeg de bal op voor zijn linkerbeen en drukte af. Het schot miste venijn, waardoor de doelman redding kon brengen.

Maar ook de Domstedelingen krijgen kansen. Dion Versluis leek een vrije doorgang te hebben richting Kortsmit, echter knokte Tijs Velthuis zich terug in het duel en wist met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen dat de spits het doel onder vuur nam.

Na rust had NAC het lastig. Het liet veel gaten vallen en Jong FC Utrecht had het betere van het spel. Des te lekkerder is het dan om toch op voorsprong te komen. Het was wederom Boyd Lucassen die het doelpunt op zijn naam kreeg. Hij dook op bij de tweede paal, na een goede voorzet van Jort van der Sande en schoot de bal tergend langzaam in het doel: 2-1!

Dat doelpunt werkte verlossend voor NAC, want ook de derde lag binnen no-time in het net. Ody Velanas zette zijn naam op het scorebord met een droge schuiver in de korte hoek. Net toen het leek of NAC de wedstrijd uit handen liet glippen sloegen ze toe en pakte ze een comfortabele voorsprong.

Na de 3-1 speelde kreeg NAC nog enkele kansen op meer, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

Volgend weekend komt NAC niet in actie tijdens de interlandbreak. Een week later staat het duel met VVV Venlo op het programma. In de loop van volgende week volgt meer informatie over de kaartverkoop voor dit duel.