NAC en de Buurtsport Coach in Geertruidenberg slaan de handen ineen

	

NAC Breda en de buurtsportcoaches van de gemeente Geertruidenberg slaan de handen ineen om samen het NAC Top Fit project te organiseren. Dit project is erop gericht om basisschoolleerlingen in de gemeente Geertruidenberg bewust keuzes te leren maken op het gebied van gezonde voeding en beweging.

Woensdag 5 februari vond in het Dongemond Soccer Center in Geertruidenberg de opening van het project plaats. Om 13.30 uur konden de kinderen inlopen voor een aantal sportieve activiteiten. Zo konden ze voetballen in een pannakooi, schieten op een opblaasbare goal waar gaten in zaten en waren er andere leerzame spellen.

Om de kinderen wat meer bij te brengen over hoeveel suiker er in een product zit, waren er verschillende spellen bedacht. Er stonden producten op tafel en hier moesten de kinderen het aantal suikerklontjes bij leggen. Een ander spel was een quiz over groente en fruit. Kinderen konden met een tennisbal blokken omgooien. Op die blokken stonden groente en fruit afgebeeld. Wanneer de kinderen wisten hoe de groente of fruit heette, kregen ze een punt.

Als kers op de taart kwamen er twee selectiespelers van NAC om de kinderen te verrassen. Javier Noblejas en Colin Rösler deden spelletjes met de aanwezige kinderen. Zo mochten de kinderen de spelers een panna proberen te geven en werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!