Trainer Peter Hyballa begon in het Rat Verlegh Stadion met Javier Noblejas in de basis. De Spanjaard verving de afwezige Robin Schouten. Daarnaast keerde Huseyin Dogan terug in het keurkorps van de  oefenmeester. Dat ging ten koste van Yassine Azzagari, die op de bank plaats moest nemen.

NAC begon sterk tegen Roda JC en kreeg kans na kans. In de eerste vier minuten werden schoten van Othmane Boussaid en Finn Stokkers geblokt, terwijl Arno Verschueren en Dogan net te kort kwamen op voorzetten van Javier Noblejas en Pele van Anholt.

De kansenregen van de ploeg van Hyballa hield daar niet mee op. Een schot van Mounir El Allouchi werd geblokt en een kopbal van Stokkers ging over. Na dertien minuten spelen was het echter alsnog raak. De bal ging op de stip na een overtreding op El Allouchi. Jan Paul van Hecke wist wel raad met deze buitenkans. De verdediger zag dat doelman Radomior Novakovic nog wel zijn hand achter de bal kreeg, maar dat het uiteindelijk wel raak was.

De doelpuntenhonger van NAC was daarmee allesbehalve gestild. Novakovic bleek echter vaak een sta-in-de-weg voor de Geel-Zwarten. Zo waren er kansen voor Stokers, Verschueren en El Allouchi, maar de doelman redde keer op keer. In de 36e minuut was de goalie echter kansloos. Hij bracht nog wel redding op een poging van Boussaid; de rebound bleek echter een prooi voor Stokkers, die de 2-0 binnen kopte. Voor rust leek ook de derde Bredase goal te vallen, maar de voorzet van Van Anholt kon net niet binnen gelopen worden.

Na de rust leek er een ander Roda JC op het veld te staan. De ploeg uit Kerkrade kreeg wat meer vat op NAC, al was het nog steeds de thuisploeg dat het meeste creëerde. Een schot van El Allouchi ging naast, evenals een afstandspoging van Thom Haye. Dogan leek na een uur spelen de 3-0 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Van Anholt maakte een overtreding en ditmaal kreeg Roda JC een strafschop. Roland Alberg stuurde doelman Nick Olij de verkeerde kant op en bracht zo de spanning enigszins terug.

NAC ging vervolgens op jacht naar meer goals. In rap tempo vielen er twee. In de 74e minuut was het raak voor Van Anholt. De back schoot op fraaie wijze binnen. Een minuut later was het de eer aan El Allouchi. De middenvelder kapte naar binnen en draaide de bal in de verre hoek: 4-1. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog kansen op meer goals, maar Novakovic bleek wederom een sta-in-de-weg voor NAC. Daardoor bleef het uiteindelijk bij een 4-1 zege.