Sluiten
x 2md1246

Freestyler Nasser El Jackson opende de middag met een potje Panna-voetbal, waarbij hij de uitdaging aanging met de deelnemers van RKC Waalwijk, Willem II en NAC Breda. Fanatiek gingen de jongeren de uitdaging tegen Nasser aan, wat resulteerde in een aantal "onverwachte panna's".

Na het startsein van Nasser namen de jongeren deel aan drie boeiende workshops, elk gericht op zowel sportieve als persoonlijke vaardigheden. Zo werden de deelnemers bij het rolstoelbasketbal uitgedaagd om hun behendigheid en teamwork te verbeteren, waarbij ook nadruk lag op inclusie en begrip voor anderen.

Bij de partijvorm voetbal lag de nadruk op samenwerking en het ervaren van eenheid op het veld, ongeacht de clubachtergrond. En tot slot bood de workshop Freestyle Voetbal ruimte voor creativiteit, waarbij de jongeren onder leiding van Nasser zelf aan de slag gingen om nieuwe moves en trucs te leren.

De succesvolle uitwisseling in Waalwijk eindigde niet alleen met veel lachende gezichten, nieuwe ervaringen en vaardigheden, maar vooral met nieuwe connecties tussen de jongeren van de verschillende Brabantse clubs.

Community Champions

Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, acht betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. De kans voor de jongeren om niet alleen betrokken te zijn bij de club en de wijk maar ook een echte ambassadeur te worden voor ‘hun’ club werkt statusverhogend en dat speelt mee in de sociale kringen waar de jongeren in verkeren. Binnen Community Champions krijgen de deelnemende jongeren niet alleen de kans om iets terug te doen voor hun eigen wijk of buurt, maar door het deelnemen aan workshops en het organiseren van buurtbijdragen kunnen ze ook nog punten verdienen in het Community Champions competitie. Deze competitie bepaalt uiteindelijk wie de Community Champion van Nederland is. 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3