In speelronde twintig speelde NAC voor het eerst in de geschiedenis een officiële wedstrijd op PSV Campus De Herdgang. Voor het duel met Jong PSV had Maurice Steijn een plaats in de basis elf ingeruimd voor de negentienjarige Ramon Hendriks. Ook Lex Immers was weer fit genoeg om vanaf de start mee te doen. Thom Haye ontbrak in de selectie vanwege een blessure.

Het eerste kwartier was het vooral aftasten voor beide ploegen. NAC kwam er één keer gevaarlijk uit via Mounir El Allouchi die vanaf een meter of twintig het Eindhovense doel onder vuur kon nemen, maar zijn inzet ging naast. In de zeventiende minuut was het Jong PSV dat de voorsprong pakte. Na een harde pegel van afstand die de paal trof, kwam de bal zo voor de voeten van Kjølø, die simpel kon binnentikken voor de 1-0.

Na een half uur spelen gooide Maurice Steijn de tactiek om. Mario Bilate kwam in het veld voor Robin Schouten en ging naast Sydney van Hooijdonk in een 3-5-2 opstelling spelen. Dit leek zich meteen uit te betalen in de gelijkmaker, maar de inzet van Mario Bilate ging net naast het doel van Delanghe. Dit betekende dat we met 1-0 achterstand de kleedkamer op moesten zoeken.

Na rust kwam NAC beter uit de startblokken. De tweede helft was amper vijf minuten oud, toen Sydney van Hooijdonk voor de gelijkmaker tekende. Het was Mounir El Allouchi die alweer zijn achtste assist van het seizoen op zijn naam kreeg met een mooie lob over de defensie. Sydney van Hooijdonk hoefde de bal slechtst licht met de borst te toucheren om de bal binnen te werken. 1-1!

Een kwartier later kreeg Immers een grote kans om NAC op voorsprong te schieten. Na een goede combinatie met Mario Bilate door de verdediging van Jong PSV, kon Immers uithalen. Hij vond helaas de paal op zijn weg. Ook de rebound was niet aan de instormende Mounir El Allouchi besteed.

In de slotfase van de wedstrijd werd het pompen of verzuipen. Hierdoor werd het slordig van beide kanten en werd de wedstrijd er niet mooier op. Veel grote kansen kwamen er niet meer en NAC moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Karakteristieken

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe, Mees Kreekels, Fredrik Oppegard, Shurandy Sambo, Tijn Daverveld (aanvoerder), Jeremy Antonisse (79' Johan Bakayoko), Amin Doudah, Nigel Thomas (64' Kristófer Kristinsson), Ismael Saibari, Cheick Touré, Mathias Kjølø;

Opstelling NAC Breda: Nick Olij, Colin Rösler (47' Roger Riera), Ramon Hendriks, Moreno Rutten, Robin Schouten (29' Mario Bilate), Lex Immers, Dion Malone (aanvoerder) (84' Yassine Azzagari), Lewis Fiorini, Mounir El Allouchi, Sydney van Hooijdonk, Kaj de Rooij (76' Pjotr Kestens);

*
Scoreverloop:
1-0 16' Mathias Kjølø;
1-1 54' Sydney van Hooijdonk.

Gele kaarten:
46' Colin Rösler; (NAC Breda)
85' Mees Kreekels; (Jong PSV)
90' Moreno Rutten; (Jong PSV)
90' Shurandy Sambo. (Jong PSV)