Het was vandaag de wedstrijd van de terugkerenden. Dion Malone en Michaël Maria keerden terug in de basiself na een avontuur met de nationale ploegen en hoofdtrainer Maurice Steijn keerde terug op de bank na een schorsing van één wedstrijd. De oefenmeester kwam tot de volgende elf namen op het opstellingsformulier: Olij, Rutten, Malone, Hendriks, Maria, Haye, Fiorini, El Allouchi, Maatsen, Bilate en Kaj de Rooij.

De beginfase van de wedstrijd liet NAC vooral de bal aan de thuisploeg, maar tot echte kansen kwamen de Amsterdammers niet. Na een minuut of twaalf spelen werd het eerste schot gelost. Naci Ünüvar schoot de bal van rand zestienmeter gebied binnen het bereik van Nick Olij. Olij pakte de bal klemvast en keek direct naar voren. Daar lag basisdebutant Darren Maatsen op snelheid en Olij leverde de bal perfect bij hem af. Maatsen stond vrijwel direct één op één met doelman Reiziger, maar de eerste aanname van de buitenspeler was helaas net niet voldoende om tot een schot te komen.

Verder gebeurde er weinig voor beide doelen, totdat de 42e minuut aanbrak. Sontje Hansen ontsnapte aan de Bredase verdediging. Lewis Fiorini probeerde hem met een uiterste krachtsinspanning van scoren te houden, maar deed dit volgens scheidsrechter Martens onreglementair: Penalty. Ünüvar ging achter de bal staan en schoot de bal hard links in de hoek. Rots in de branding Nick Olij zweefde de hoek in en redde uitstekend waardoor we toch gingen rusten met de brilstand op het bord.

Kort na rust wederom een penalty, maar deze keer voor NAC. Moreno Rutten werd naar de grond gewerkt. Mounir El Allouchi ging achter de bal staan en hij faalde niet: 0-1! Deze goal viel op een heerlijk moment voor NAC.

NAC kwam na het doelpunt beter en beter in de wedstrijd en leek dan ook de wedstrijd onder controle te hebben. Totdat invaller Alex Mendez de bal kreeg aan de linkerkant van het veld. Hij gaf een vroege voorzet vanaf de flank. Via het been van Moreno Rutten viel de bal uiteindelijk bij de tweede paal achter Olij.

Groots was het vandaag van beide kanten niet. De wedstrijd kende dan ook geen winnaar. Jong Ajax eindigde nog met tien man, doordat Terrence Douglas in de slotfase nog een tweede gele kaart kreeg, maar NAC kon niet meer gevaarlijk worden.

Aanstaande maandag kan NAC opzoek naar eerherstel, als Go Ahead Eagles op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.