Voor het eerst sinds Roda JC thuis op 8 maart speelde NAC weer een wedstrijd. De eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. NAC startte met: Bart Verbruggen, Javier Nablojas, Roger Riere, Jan  Paul van Hecke, Pele van Anholt, Thom Haye, Mounir El Allouchi, Yassine Azzagari, Torino Hunte, Sydney van Hooijdonk en Huseyin Dogan.

Natwee minuten spelen was het al raak in Zundert. Yassine Azzagari wurmde zich door twee spelers van BSC op het middenveld en gaf een splijtende steekpass op Sydney van Hooijdonk. De spits stond oog-in-oog met de doelman en twijfelde geen seconde. 1-0. Twaalf minuten later maakte van Hooijdonk een identieke goal, wederom op aangeven van Azzagari. NAC speelde in de eerste helft verzorgd voetbal en creëerde, zoals verwacht, veel kansen. Door goals van Huseyin Dogan, Mounir El Allouchi en opnieuw Sydney van Hooijdonk was de ruststand 5-0.

De tweede helft startte NAC met elf nieuwe namen: Chiel Kramer, Jethro Mashart, Gylermo Siereveld, Colin Rösler, Robin Schouten, Anouar Kali, Matthijs Bel, Wout Neelen, Joshua Bohui, Finn Stokkers en Milan Vanacker. Ook in de tweede helft koos NAC direct de aanval. Na een aantal minuten kon Finn Stokkers zijn eerste goal van de wedstrijd maken, uit een rebound. Joshua Bohui deed ook een duit in het zakje. Met een geplaatst schot, net buiten  de zestien, kwam ook hij op scorebord. Na 54 minuten spelen deed ook BSC iets aan de score. Na een dieptepass, die achter de verdediging viel, kon de spits van BSC, Matteo Castro de bal voldoende raken om deze over Kramer te tikken. Via goals van Robin Schouten, Marwin Reuvers en opnieuw Stokkers en Bohui stond er na negentig minuten spelen 11-1 op het scorebord.

Aanstaande dinsdag 28 juli staat er wederom een oefenwedstrijd op het programma. Sparta Nijkerk is deze keer de tegenstander. Ook bij deze wedstrijd zijn er 200 supporters welkom op het trainingscomplex te Zundert. Daarnaast is de wedstrijd live te zien via www.nac.nl/livestream. Liever zelf aanwezig zijn bij de wedstrijd? Ga dan naar nactickets.nl en bemachtig je kaartje.

Tot dinsdag!

Karakteristieken

Opstelling eerste helft NAC Breda: Bart Verbruggen, Javi Noblejas, Roger Riera, Ja Paul van Hecke, Pele van Anholt, Thom Haye, Mounir El Allouchi, Yassine Azzagari, Torino Hunte, Sydney van Hooijdonk en Huseyin Dogan.

Opstelling tweede helft NAC Breda: Chiel Kramer, Jethro Mashart, Gylermo Siereveld, Colin Rösler, Robin Schouten, Anouar Kali, Matthijs Bel, Wout Neelen, Joshua Bohui, Finn Stokkers en Milan Vanacker

BSC Roosendaal: Ilias Bouas, Quincy Rijpers, Huub Schuit, Bram Kerstens, Mark Deijkers, Davey Matthijse, Stijn van Iersel, Matteo Castro, Steven van Ginderen, Siebe Pal en Mohammed El Hendouz.

Scoreverloop:

2’ Sydney van Hooijdonk (1-0)
14’Sydney van Hooijdonk (2-0)
20’ Huseyin Dogan (3-0)
34’ Sydney van Hooijdonk (4-0)
36’ Mounir El Allouchi (5-0)
50’ Finn Stokkers (6-0)
53’ Joshua Bohui (7-0)
54’ Matteo Castro (7-1)
83’ Robin Schouten (8-1)
86’ Finn Stokkers (9-1)
89’ Joshua Bohui (10-1)
90+’ Marwin Reuvers (11-1)