ody

Hoofdtrainer Robert Molenaar had één verrassing in zijn basiselftal. Thomas Marijnissen was de linksbuiten vandaag. Kaj de Rooij moest hierdoor genoegen nemen met een plaats op de bank. Boris van Schuppen ontbrak in de selectie. Hij onderging onlangs een keelamandeloperatie, waardoor hij eventjes uit de roulatie zal zijn.

NAC begon goed aan de wedstrijd en was in de openingsfase zeker niet de onderliggende partij. De eerste grote kans van het duel was dan ook voor NAC. Jort van der Sande werd uitstekend bediend door Odysseus Velanas. Zijn schot ging vlak voorlangs en ook de inglijende Thomas Marijnissen kwam een teenlengte tekort om de openingstreffer op het scorebord te zetten.

De kans leek als koren op de molen te werken voor de Zwollenaren, want hierna begon de Zwolse aanvalsmachine te werken. Langzaamaan kwamen ze dichterbij de openingstreffer. Deze kwam dan ook na 35 minuten spelen was het Younes Taha die de bezoekers op voorsprong schoot.

NAC was even aangeslagen en Roy Kortsmit moest tot twee keer toe optreden om een verdubbeling van de achterstand te voorkomen. De betrouwbare doelman stond op zijn post en wist erger (nog) te voorkomen. Nog ja, want in de blessuretijd van de eerste helft gaf Younes Taha hem opnieuw het nakijken. Een afgemeten kopbal viel in de verre hoek: 0-2. Een dreun zo vlak voor rust.

Na rust was NAC de bovenliggende partij. PEC Zwolle hoefde niet meer met een 0-2 voorsprong op zak en liet NAC het spel maken. Dat resulteerde wel in kansen voor de thuisploeg, maar helaas niet tot doelpunten.

Een tegenvaller voor NAC was het uitvallen van Stef de Wijs. De jonge back greep in een sprint naar zijn hamstring, waardoor hij het strijdtoneel vroegtijdig moest verlaten. Jarchinio Antonia was zijn vervanger.

In de slotfase probeerde NAC het nog wel en kreeg het een aantal flinke kansen, maar spannend werd het niet meer. We gaan nu een korte winterstop in, om op 11 december weer in actie te komen tegen Willem II.