verslanselmo

Na de tegenvallende wedstrijd tegen Jong Ajax voerde Peter Hyballa een aantal wijzigingen door in zijn basiself. Zo had hij een basisplaats ingeruimd voor Javier Vet, Sabir Agougil en Aimé Omgba. Dit betekende dat Boyd Lucassen, Ody Velanas en Thijs Velthuis genoegen moesten nemen met een plaats op de bank.

Hoewel de eerste kans van het duel voor NAC was, was het in de openingsfase vooral PEC Zwolle dat de klok sloeg. De koploper deelde wat speldenprikjes uit en NAC loerde op de counter. Verder dan een balletje voorlangs en een kans voor Haris Medunjanin, waar Kortsmit een goed antwoord op had, kwamen de Zwollenaren tot de rust niet. NAC was zo af en toe ook te vindden op de helft van de thuisploeg, maar tot een echt grote kans kwam het in de eerste helft niet.

Kort na rust kreeg NAC een flinke domper te verwerken. De tweede helft was nog geen minuut oud of een te korte terugspeelbal zorgde ervoor dat PEC Zwolle op voorsprong kwam. Dean Huiberts maakte gretig gebruik van het slordigheidje en werkte de bal ietwat gelukkig achter Kortsmit. NAC moest in de achtervolging, 1-0.

In de fase na de openingstreffer hield Roy Kortsmit, niet voor het eerst vandaag, NAC op de been met een goede redding. Ook PEC-spits Velios kreeg zijn teen net niet tegen de bal, waardoor NAC nog altijd in de wedstrijd bleef.

Peter Hyballa was niet van plan zomaar op te geven en probeerde iets te forceren met aanvallende wissels. NAC kroop steeds dichter richting het Zwolse doel, maar tot een gelijkmaker kwam het uiteindelijk niet.

Wel kwam Zwolle nog een keer tot scoren. Een doelpunt die wat gelukkig tot stand kwam. De bal caramboleerde via een Bredaas been en een aanvaller van Zwolle op de lat. Uit de rebound wist invaller Lennart Thy de 0-2 binnen te koppen.

NAC toonde zich vandaag weerbaar en dat biedt hoop richting de toekomst. We gaan er even tussenuit met een interlandbreak, maar 31 maart zijn we terug met een uitduel tegen VVV-Venlo. De kaartverkoop voor dit duel start komende week. Houd onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de kaartverkoop.