Sluiten

Eerder stond het internationale voetbaltoernooi, dat op Sportpark Kortendijk te Roosendaal wordt gehouden, bekend als de Tamoil Cup. In 2014 veranderde de naam als eerbetoon aan de overleden Leo Rijpert. “Leo was een Alliance-man pur sang en daarnaast in de omgang een warm, sociaal en belangstellend mens”, zo legt Jos Gommers, voorzitter van de organisatie, uit. Rijpert werd in 1979 bestuurslid, in 1988 jeugdvoorzitter en was van 2000 tot 2009 voorzitter van RSC Alliance.

Elk jaar weer nemen vele vooraanstaande betaald voetbalorganisaties uit Nederland en België deel aan het toernooi. Zo wonnen eerder clubs als Club Brugge, Standard Luik, Desportivo Brasil en De Graafschap het toernooi al eens. Ook NAC wist het toernooi al eens te winnen, NAC O13 mocht zich namelijk vorig jaar kronen tot de winnaar van 2022.

Dit jaar zijn er ook weer een aantal grote BVO’s te bewonderen op Sportpark Kortendijk. Onder andere SC Heerenveen, FC Groningen, Cercle Burgge en Sparta Rotterdam zullen aanwezig zijn in Roosendaal.

De opening van het toernooi zal om 09.30 plaatsvinden en om 18.00 worden afgesloten met een prijsuitreiking. De wedstrijden starten beide dagen rond 10 uur. Kom gerust langs op Sportpark Kortendijk te Roosendaal om Onze Parels te zien schitteren.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3