Sluiten

Alternatief programma
Sinds september nemen de NAC OldStars deel aan een alternatief programma. Zo bleven zij in eerste instantie fit door ‘NAC Homestars’, waarbij ze door middel van oefeningen thuis hun conditie onderhielden. Daarnaast zagen ze elkaar wekelijks bij het digitale kantine-uurtje. Komende maand werken de OldStars aan de fysieke gesteldheid door ‘NAC Stapt Door!’, een alternatieve wandelactiviteit voor de NAC OldStars.

Belang van fit en vitaal blijven
Het is voor senioren ontzettend belangrijk, en zeker in deze tijd, om fit en vitaal te blijven en sociale contacten te onderhouden. ‘NAC Stapt Door!’ is een wandelcompetitie voor alle NAC OldStars met als doel de vitaliteit en sociale contacten van de senioren te onderhouden. Met behulp van een app wordt gestimuleerd om elke dag minimaal 20 minuten te wandelen of te fietsen. Elke dag bewegen is niet alleen beter voor de conditie, maar voorkomt cognitieve achteruitgang en verkleint daarnaast ook nog eens de risico’s op dementie, beroertes en depressies.

Amateurverenigingen strijden tegen elkaar
Tijdens ‘NAC Stapt Door!’ gaan de NAC OldStars tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk punten te scoren. Elke wandeling in de app zorgt er namelijk voor dat er punten worden verdiend. Over vier weken, mits de maatregelen het weer toelaten, wordt de meest sportieve amateurvereniging beloond met een compleet verzorgde lunch.

We stappen samen door
Om ‘NAC Stapt Door!’ voor elke deelnemer toegankelijk te maken, stelt Pluk! Fysiotherapie iPhones in bruikleen ter beschikking aan deelnemers die geen smartphone bezitten. Wandelen met z’n tweeën, op 1,5 meter afstand en zonder klachten, is toegestaan. In samenwerking met Zorg voor Elkaar Breda en Monkeys&Bananas worden wandelmaatjes gekoppeld aan deelnemers die in hun sociale netwerk geen looppartner hebben.

Aanmelden
Wilt u zich alvast aanmelden voor als de trainingen straks weer beginnen? Of wilt u graag meer informatie over het alternatieve programma. Neem dan contact op met NAC Maatschappelijk via  maatschappelijk@nac.nl!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3