Sluiten

Edwin de Graaf had zijn basisopstelling op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Hij koos ditmaal voor een aanvallender middenveld, met Boris van Schuppen in de plaats van Yassine Azzagari. Jeredy Hilterman was vandaag de spits, bij afwezigheid van Naoufal Bannis.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jeredy Hilterman. Moïse Adiléhou, die de laatste weken vanaf de rechterkant mag komen, leverde een goede voorzet af bij de spits. Hilterman kopte de bal in de verre hoek, maar zag zijn inzet net gekeerd worden door de doelman van TOP Oss, Norbert Alblas.

De openingsfase was duidelijk voor NAC. Het drong steeds meer aan richting het doel van De Ossenaren. Onder anderen Boris van Schuppen, Ody Velanas en Kaj de Rooij namen binnen korte tijd het doel onder vuur, maar wisten de bal niet in het net te krijgen.

Totdat de 33e minuut aanbrak en Kaj de Rooij het op een lopen zette. Hij liet alle verdedigers zijn hielen zien en net toen hij wilde uithalen werd hij gehaakt. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Welat Cagrao ging achter de bal staan en bleef ijzig kalm: 1-0! Zijn eerste in het geel-zwart.

Kort hierna was het weer raak voor NAC. Ody Velanas en Boris van Schuppen combineerde zich een weg door de Osse defensie. Van Schuppen kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de korte hoek binnen: 2-0!

Had Oss dan helemaal niets te vertellen in de eerste helft? Nee. Het kreeg in de 41e minuut een flinke kans op de aansluitingstreffer, maar Olij bewees opnieuw een zeer betrouwbare doelman te zijn en weerhield spits Kay Tejan van scoren. Hierdoor gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

De tweede helftkende een spectaculair begin. Na enkele seconde vuurde Ody Velanas al een vrije trap kiezelhard op het doel van de bezoekers. Ook hier had Alblas een antwoord op, niet voor het eerst vandaag. Enkele seconden later kreeg ook Hilterman de bal net niet in het doel.

Dit begin was helaas geen voorbode voor het verdere verloop van de tweede helft. NAC voetbalde weliswaar vooral op de helft van de tegenstander, maar tot echt grote kansen leidde dit niet direct. Het deelde wel wat speldenprikjes uit, maar dat was niet genoeg om de voorsprong te vergroten.

In de slotfase creëerde NAC nog een aantal kansen. Dit leverde uiteindelijk nog de 3-0 op. Dit keer weer Van Schuppen en Velanas die voor het gevaar zorgde. Nu was Van Schuppen aangever en maakte Velanas koelbloedig af. Hiermee zette Velanas de eindstand van 3-0 op het bord.

Door gunstige uitslagen op de andere velden staat NAC er met nog één wedstrijd te spelen goed voor met het oog op de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs. In Kralingen kan NAC de Play-Offs veiligstellen. Tickets voor dit duel zijn nog te verkrijgen via NACtickets.nl!