Nick Olij kampte de afgelopen weken met een lichte blessure. In overleg met de medische staf is dan ook besloten om de wedstrijd van vandaag aan zich voorbij te laten gaan. Dit bekende het debuut van Roy Kortsmit bij De Parel van het Zuiden. Voor hem stonden van links naar rechts: Robin Schouten, Dion Malone, Colin Rösler en Moreno Rutten. Het middenveld bestond vandaag uit Lewis Fiorini, Thom Haye en Mounir El Allouchi. Voorin koos Maurice Steijn voor Kaj de Rooij, Mario Bilate en Nick Venema.

NAC kwam goed uit de startblokken, wat ook direct resulteerde in een doelpoging. Lewis Fiorini probeerde het met een schot van rand zestienmetergebied. Zijn poging belandde net naast het doel van Roggeveen. Ook de tweede poging van de wedstrijd kwam van de voet van Fiorini. Na een goede dribbel kon hij wederom het Volendamse doel onder vuur nemen, maar de bezoekers kwamen met de schrik vrij toen de bal langs het doel zeilde.

In de elfde minuut was daar dan ook de eerste kans voor Volendam. Samuele Mulatierri leek de openingsgoal te maken, maar Roy Kortsmit had een goede reflex in huis om hem van scoren te weerhouden. Zo stond het na een kwartier spelen nog 0-0 in het Rat Verlegh Stadion.

In de fase hierna kreeg FC Volendam iets meer de overhand en kwam NAC een aantal keren goed weg. Tweemaal was Martijn Kaars dicht bij een doelpunt. De eerste kans tikte Kortsmit goed voor zijn neus weg en bij de tweede poging kwam hij net te kort om de voorzet van Betti binnen te lopen. Vlak voor rust kreeg Volendam de grootste kans van de eerste helft, toen het uit een corner de paal raakte. Ondanks de kansen voor beide ploegen, gingen we rusten met een 0-0 stand.

Na zeven minuten spelen in de tweede helft kreeg NAC een vrije trap op een meter of 25 van het Volendamse doel. Mounir El Allouchi legde aan en wilde de bal in de korte hoek krullen. Zijn inzet ging via de muur de lange hoek in, waardoor doelman Roggeveen op het verkeerde been stond. 1-0!

In de 69e minuut verdubbelde NAC zelfs de voorsprong! Thom Haye leverde een uitstekende steekpass af bij Robin Schouten. De voorzet van de rechtsback kwam terecht bij de net ingevallen Sydney van Hooijdonk die de 2-0 binnen schoot.

Vijf minuten later kreeg Volendam een hoekschop. Razendsnel was de bal aan de andere kant bij Nick Venema. In een één op één duel met Deul werd Venema onreglementair onderuitgehaald. Manschot wees resoluut naar de stip. Van Hooijdonk ging achter de bal staan en tekende voor de 3-0!

In de slotfase kreeg Volendam nog de uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen. Na een ongelukkig moment van Thom Haye, legde Manschot ook aan de andere kant de bal op de stip. Aanvoerder Boy Deul ging achter de bal staan. Zijn inzet ging op miraculeuze wijze via de lat en de paal uit het doel van Kortsmit. Uit de rebound kon Deul alsnog scoren, ware het niet dat Colin Rösler met een uiterste krachtsinspanning de bal tegen de lat werkte. Ook in de laatste minuten van het duel wist Roy Kortsmit, die een uitstekend debuut kende, zijn doel schoon te houden.

Met deze belangrijke zege sluit NAC het kalenderjaar 2020 af met belangrijke drie punten!

Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2021 toe. Drie januari pakken we de draad weer op met een uitwedstrijd tegen Excelsior.