Edwin de Graaf had vandaag een basisplaats ingeruimd voor nieuwkomer Odysseus Velanas. De middenvelder liet als invaller een goede indruk achter in het duel met Almere City. Andere opvallende namen in de basiself waren Milan Vanacker en de terugkeer van Michaël Maria.

De wedstrijd begon meteen met twee flinke dompers voor NAC. Nog voordat er tien minuten verstreken waren, moest NAC al twee keer noodgedwongen wisselen. Kaj de Rooij en Odysseus Velanas moesten het veld verlaten met een blessure. Zij werden vervangen door Boris van Schuppen en Pjotr Kestens.

De eerste helft controleerde NAC het duel en kwam het er een aantal keer goed uit. Na achttien minuten verzuimde onze eigen Arno Verschueren het om Lommel op voorsprong te schieten. Uit de doeltrap die daarop volgde, scoorde NAC. Nick Olij schoot de bal ver achter de verdediging van de Belgen en bracht zo Ralf Seuntjens in stelling. Seuntjens schoot de bal knap langs doelman Fiermarin voor de 1-0!

Na het doelpunt bleef NAC de bovenliggende partij. Het kreeg zelfs een aantal kansen om de score te verdubbelen, maar pogingen van onder anderen DJ Buffonge en Yassine Azzagari troffen net geen doel. De ruststand was dan ook 1-0.

De tweede helft kroop Lommel SK ietwat meer uit hun schulp. De Belgen wisten de bal langer in de ploeg te houden dan in de eerste helft, maar wisten dit nauwelijks om te zetten in kansen.

Na een uur spelen was daar het officieuze debuut van Danny Bakker voor De Parel van het Zuiden. Hij verving Adiléhou en nam plaats op de positie van linkercentrale verdediger.

In de slotfase van het duel drong Lommel wat meer aan om de gelijkmaker te forceren, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Zo sloot NAC vandaag de prima voorbereiding af met een winstpartij op Lommel SK. Volgende week trappen we het seizoen af in Venlo. De kaarten voor het uitvak zijn uitverkocht. Tot volgende week en Hup NAC!